10/10/2021 11/10/2021 Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως ιερούργησε σήμερα, Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του Ναού, Αρχιμ. Βενέδικτο και Οικονόμο Λουκά, και τέλεσε το Μνημόσυνο των αειμνήστων Εμμανουήλ και Μαρίας Χατζηλία, ευεργετών του Ναού και της Σύρου. Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος...
10 Οκτωβρίου, 2021 - 13:58
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2021 - 0:24

Μνημόσυνο Ερμουπολιτών ευεργετών τέλεσε ο Μητροπολίτης Σύρου

Διαδώστε:
Μνημόσυνο Ερμουπολιτών ευεργετών τέλεσε ο Μητροπολίτης Σύρου

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως ιερούργησε σήμερα, Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του Ναού, Αρχιμ. Βενέδικτο και Οικονόμο Λουκά, και τέλεσε το Μνημόσυνο των αειμνήστων Εμμανουήλ και Μαρίας Χατζηλία, ευεργετών του Ναού και της Σύρου.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στο χρέος που έχουμε προς τους γονείς, ζώντας, να τους περιθάλπουμε και να τους φροντίζουμε, και κεκοιμημένους να τελούμε τα νενομισμένα Μνημόσυνα όσα μας προσέφεραν, ώστε να έλθουμε από το «μη-είναι» στο «είναι» και να καταστούμε χρήσιμα μέλη της κοινωνίας, από τη θέση, στην οποία εντάχθημεν.

Ευχήθηκε, τέλος, προς τα τέκνα των κεκοιμημένων ευεργετών και τα συνεχάρη, διότι, όπως είπε, συνεχίζουν τη φιλάνθρωπη παράδοση των αειμνήστων γονέων τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων