04/06/2023 04/06/2023 Σε κατάμεστη Εκκλησία και με τη συλλειτουργική συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού και Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου, Βασιλείου Τζανιδάκη, ο  Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε το πρωί του Σαββάτου των Ψυχών ( 3 Ιουνίου) στον Ιερό Ναό Παναχράντου Χώρας Μυκόνου και τέλεσε μνημόσυνο φιλογενούς και ευσεβούς Μυκονίας. Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος...
04 Ιουνίου, 2023 - 13:30
Τελευταία ενημέρωση: 04/06/2023 - 13:38

Μύκονος: Ψυχοσάββατο στο ναό της Παναχράντου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Μύκονος: Ψυχοσάββατο στο ναό της Παναχράντου (ΦΩΤΟ)

Σε κατάμεστη Εκκλησία και με τη συλλειτουργική συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού και Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου, Βασιλείου Τζανιδάκη, ο  Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε το πρωί του Σαββάτου των Ψυχών ( 3 Ιουνίου) στον Ιερό Ναό Παναχράντου Χώρας Μυκόνου και τέλεσε μνημόσυνο φιλογενούς και ευσεβούς Μυκονίας.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ομίλησε για το ιστορικό της αφιέρωσης του Σαββάτου προ της Πεντηκοστής στους κεκοιμημένους και το χρέος που έχουμε οι περιλειπόμενοι να τελούμε τα καθιερωμένα από την Εκκλησία Μνημόσυνα στη μνήμη τους.

Τέλος αναφέρθηκε στις αρετές της κεκοιμημένης Μυκονίας, την οποία χαρακτήρισε άριστη σύζυγο, μητέρα και προμάμμη, οι οποίες, όπως είπε, απετέλεσαν τον πλούτο και τη δόξα, που την συνόδευσαν στην αιωνιότητα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων