01/07/2022 01/07/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε χθες το απόγευμα τον Εόρτιο Εσπερινό στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στην εμβληματική παραθεριστική περιοχή των Λουτρών, στην Κύθνο, με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου της νήσου Πρωτοπρ. Νικολάου Δανιήλ και του Πρωτοπρ. Χαριλάου Δημητρίου και την παρουσία πλήθους πιστών, Κυθνίων και παρεπιδημούντων παραθεριστών.  Στο κήρυγμά...
01 Ιουλίου, 2022 - 11:23
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2022 - 10:58

Ο Αρχιερατικός Εσπερινός των Αγίων Αναργύρων στα Λουτρά της Κύθνου

Διαδώστε:
Ο Αρχιερατικός Εσπερινός των Αγίων Αναργύρων στα Λουτρά της Κύθνου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε χθες το απόγευμα τον Εόρτιο Εσπερινό στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στην εμβληματική παραθεριστική περιοχή των Λουτρών, στην Κύθνο, με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου της νήσου Πρωτοπρ. Νικολάου Δανιήλ και του Πρωτοπρ. Χαριλάου Δημητρίου και την παρουσία πλήθους πιστών, Κυθνίων και παρεπιδημούντων παραθεριστών. 

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ομίλησε για τη σύνδεση της αμαρτίας με την ασθένεια, τονίζοντας ότι η Εκκλησία, διά της Μυστηριακής Ζωής προσφέρει στους πιστούς θεραπεία των ψυχικών και σωματικών νοσημάτων, χωρίς, ταυτόχρονα, να υποβαθμίζει το ρόλο και τη σημασία της επιστήμης.

Προσέθεσε δε ότι οι Άγιοι Ανάργυροι έλαβαν τη Χάρη των ιάσεων, διότι ήταν αληθινά ανάργυροι και άσκησαν το λειτούργημά τους με αγάπη προς τον άνθρωπο, χωρίς διακρίσεις, με πνεύμα θυσίας, διακονίας και προσφοράς και με προσευχή προς τον Ιατρό των ψυχών και των σωμάτων!

Τέλος, προέτρεψε τους πιστούς να προσεύχονται προς αυτούς, ώστε να αρύονται δύναμη στην αντιμετώπιση των καθημερινών δυσκολιών της ζωής.

Μεταξύ των παρισταμένων ήταν: ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Κύθνου κ. Σταμ. Γαρδέρης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κώστας Φιλιππαίος, Κώστας Κοκκιασμένος και Δημ. Κωτούλας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χώρας κ. Κων. Βενέτης και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χώρας κ. Ιακ. Μποφίλιος και μέλη του Συλλόγου.

Σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Δρυοπίδος και το μεσημέρι θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων