27/08/2022 27/08/2022 Η ενιαύσιος μνήμη του Αγίου Φανουρίου τιμήθηκε χθες το απόγευμα σε όλους τους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μυκόνου, Μήλου, Σίφνου (και λοιπών νήσων) και ιδιαίτερα στους φερώνυμους του Αγίου Ναούς και στο Παρεκκλήσιο του Μητροπολιτικού Ναού της Μεταμορφώσεως Ερμουπόλεως, στους οποίους οι πιστοί προσήλθαν φέροντες τα δώρα της αγάπης τους. Στη...
27 Αυγούστου, 2022 - 13:09
Τελευταία ενημέρωση: 27/08/2022 - 13:21

Ο εόρτιος Εσπερινός της Ιεράς Μνήμης του Αγίου Φανουρίου στη Χώρα της Μυκόνου

Διαδώστε:
Ο εόρτιος Εσπερινός της Ιεράς Μνήμης του Αγίου Φανουρίου στη Χώρα της Μυκόνου

Η ενιαύσιος μνήμη του Αγίου Φανουρίου τιμήθηκε χθες το απόγευμα σε όλους τους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μυκόνου, Μήλου, Σίφνου (και λοιπών νήσων) και ιδιαίτερα στους φερώνυμους του Αγίου Ναούς και στο Παρεκκλήσιο του Μητροπολιτικού Ναού της Μεταμορφώσεως Ερμουπόλεως, στους οποίους οι πιστοί προσήλθαν φέροντες τα δώρα της αγάπης τους.

Στη Χώρα της Μυκόνου, στην στην εμβληματική περιοχή “Τρία Πηγάδια” , όπου ευρίσκονται οι τρεις παλαιοί Ναοί, του Αγίου Γεωργίου, της Αγίας Βαρβάρας και Αγίου Φανουρίου, τελέσθηκε στον αύλειο χώρο του ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Φανουρίου, Εόρτιος Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ , με τη συμμετοχή του Εφημερίου και Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς, Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αφού εξέφρασε τη χαρά του, διότι ύστερα από δύο χρόνια τιμάται και πάλι πανδήμως η μνήμη του Αγίου, ανεφέρθη στο γεγονός ότι, παρ’ όλο που έζησε αφανή ζωή και το μαρτύριό του παρέμενε επί αιώνες αμάρτυρο, εν τούτοις σήμερα τιμάται από όλο τον Ορθόδοξο κόσμο.

«Πολλοί», προσέθεσε, «οι οποίοι έζησαν επευφημούμενοι και υπό πάντων αναγνωριζόμενοι, χάθηκαν και τα ονόματά τους λησμονήθηκαν. Όσοι, όμως, έζησαν, με την αγάπη του Θεού και των ανθρώπων, παραμένουν αιώνια στη μνήμη του Θεού και συναυλίζονται με τους Αγίους, γενόμενοι παραδείγματα ζωής και οδοδείκτες σωτηρίας των ανθρώπων»!

Ευχαρίστησε, τέλος, και συνεχάρη τον Προνοιάρχη του Παρεκκλησίου, Αναγνώστη κ. Σπυρ. Ξυδάκη, για τη μέριμνά του προς τα τρία Παρεκκλήσια της περιοχής και τον λαμπρό προευτρεπισμό της Πανηγύρεως, και ευχήθηκε σε όλους ο Άγιος Φανούριος να τους στηρίζει με τις προσευχές του και να φανερώνει τα κράτιστα στη ζωή τους.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Φραντζέσκος Βιγλιάρης και Νικ. Γκέλος, η Πρόεδρος της Αδελφότητος Ανωμεριτών Φρατζέσκα Κουνάνη και πλήθος Μυκονίων και παρεπιδημούντων παραθεριστών οι οποίοι προσήλθαν, προσφέροντας, κατά το έθος , πίττες προς τον Άγιο Φανούριο.

 

 

Σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής και τέλεσε το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο προώρως και αδοκήτως εκδημήσαντος Μυκονίου νέου.

Ακολούθως, μέσω Αθηνών θα μεταβεί στη Λήμνο και την Κυριακή, 28 Αυγούστου, θα συνιερουργήσει μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστράτιου κ. Ιεροθέου και θα συμμετάσχει στο τριετές Μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστράτιου Ιεροθέου (Γαρυφάλλου), του Ανδρίου.

Το μεσημέρι, μέσω Αθηνών θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.

Τη Δευτέρα, 29 Αυγούστου, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Ποσειδωνίας.

Το μεσημέρι, μέσω Τήνου, θα πλεύσει στην Άνδρο και το απόγευμα θα τελέσει τον αγιασμό στον ανακαινισθέντα, δαπάναις του φιλογενούς Ανδρίου Πλοιοκτήτου κ. Γιαννούλη Καμπάνη, ιστορικό Φάρο του λιμένος του Γαυρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων