05/06/2023 05/06/2023 Στον ιστορικό ιερό Ναό της Παναγίας Τριάδος, Μετόχιο της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Τάλαντων, στην Άνω Σύρο, τελέσθηκε χθες, εν πληθούση Εκκλησία και με την παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Αρχών, Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή της Παναγίας και Ζωαρχικής Τριάδος και τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου. Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’....
05 Ιουνίου, 2023 - 9:35
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2023 - 9:11

Ο Εσπερινός της Εορτής της Παναγίας Τριάδος και του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου στην Άνω Σύρο

Διαδώστε:
Ο Εσπερινός της Εορτής της Παναγίας Τριάδος και του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου στην Άνω Σύρο

Στον ιστορικό ιερό Ναό της Παναγίας Τριάδος, Μετόχιο της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Τάλαντων, στην Άνω Σύρο, τελέσθηκε χθες, εν πληθούση Εκκλησία και με την παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Αρχών, Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή της Παναγίας και Ζωαρχικής Τριάδος και τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου. Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’.

Συμμετείχε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τουρλιανής Μυκόνου και των Εφημερίων Σύρου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε τους προσελθόντας και συνευχηθέντας και ευχήθηκε στον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Ταλάντων, Αρχιμ. Δωρόθεο Γάγγο για την ονοματική του εορτή, και τον ευχαρίστησε για την συνεχή και πολύτιμη προσφορά του προς την Ιερά Μητρόπολη.

Αύριο το πρωί, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος θα τελεσθεί Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών κ. Θεολόγου, συνιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνσταντίου.

 

   

Πηγή: Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως Σύρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων