20/07/2019 20/07/2019 Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε ο Εσπερινός του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλίου του Θεσβίτου στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Άνδρου, κατά την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019. Η Μονή του Αγίου Νικολάου βρίσκεται στην πλαγιά ενός βουνού βόρεια της Χώρας, σε απόσταση 5 χιλιόμετρα από το χωριό Αποίκια, στην περιοχή “Ώρες”. Η περιοχή οφείλει την ονομασία της στο...
20 Ιουλίου, 2019 - 15:37
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2019 - 15:51

Ο Εσπερινός του Προφήτου Ηλιού στην Άνδρο

Διαδώστε:
Ο Εσπερινός του Προφήτου Ηλιού στην Άνδρο

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε ο Εσπερινός του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλίου του Θεσβίτου στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Άνδρου, κατά την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019.

Η Μονή του Αγίου Νικολάου βρίσκεται στην πλαγιά ενός βουνού βόρεια της Χώρας, σε απόσταση 5 χιλιόμετρα από το χωριό Αποίκια, στην περιοχή “Ώρες”. Η περιοχή οφείλει την ονομασία της στο ότι ανέβαιναν οι προύχοντες και οι ναυτικοί του νησιού, για να ακούσουν την ακολουθία των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών. Η Μονή χτίστηκε το 1540 και το 1760 πραγματοποιήθηκαν επισκευαστικές παρεμβάσεις. Λόγω της απομακρυσμένης τοποθεσίας της η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου, υπήρξε παράρτημα της Φιλικής Εταιρίας των Κυκλάδων. Εντός της λειτουργούσε τυπογραφείο, βιβλιοδετείο και κρυφό σχολείο.

Η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου είναι περιτοιχισμένη και αποτελείται από ένα σύνολο καλά συντηρημένων κτιρίων άριστης αρχιτεκτονικής.  Αριθμεί περισσότερα από 40 παρεκκλήσια σε όλο το νησί της Άνδρου, από τα οποία 20 βρίσκονται εντός των υψηλών τοιχών της. Μοναδικό στο είδος του είναι το Ιερό Εικονοστάσιο της Μονή Αγίου Νικολάου ενώ η Αγία Τράπεζα αναβλύζει αγίασμα το οποίο αγιάζει τους πιστούς μέχρι σήμερα.

Η Μονή εορτάζει στίς 9 Μαΐου, στις 6 Δεκεμβρίου και στις 20 Ιουλίου.

Φωτογραφίες: Βασίλειος και Μαρία Περουλή 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων