05/07/2020 05/07/2020 Η Αγία Εικόνα της Παναγίας «Χρυσοπηγής», αφού μεταφέρθηκε με αυτοκινητοπομπή από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Εξαμπέλων Σίφνου, όπου φιλοξενήθηκε επί ένα έτος, προς τον Πλατύ Γιαλό, με προορισμό τον ομώνυμο ιερό Βράχο, επιβιβάσθηκε, σε καΐκι, αντί κατά το έθος στο πλοίο της γραμμής, λόγω των ειδικών συνθηκών που ισχύουν εφέτος, και, με τη...
05 Ιουλίου, 2020 - 12:30
Τελευταία ενημέρωση: 05/07/2020 - 12:06

Ο Ιερός Βράχος Χρυσοπηγής Σίφνου υποδέχτηκε την εικόνα της Παναγίας

Διαδώστε:
Ο Ιερός Βράχος Χρυσοπηγής Σίφνου υποδέχτηκε την εικόνα της Παναγίας

Η Αγία Εικόνα της Παναγίας «Χρυσοπηγής», αφού μεταφέρθηκε με αυτοκινητοπομπή από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Εξαμπέλων Σίφνου, όπου φιλοξενήθηκε επί ένα έτος, προς τον Πλατύ Γιαλό, με προορισμό τον ομώνυμο ιερό Βράχο, επιβιβάσθηκε, σε καΐκι, αντί κατά το έθος στο πλοίο της γραμμής, λόγω των ειδικών συνθηκών που ισχύουν εφέτος, και, με τη συνοδεία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, έπλευσε προς τον ομώνυμο Ιερό Βράχο, στο επί του οποίου Μοναστικό Μετόχιο ετελέσθη Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βρύσης, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιωαννίκιου Λαμπρινού και των Εφημερίων της Σίφνου.

Στην μεθεόρτως τελεσθείσα Ακολουθία, παρέστησαν οι Βουλευτές Κυκλάδων κα Αικατερίνη Μονογυιού και κ. Φίλ. Φόρτωμας, η Δήμαρχος Σίφνου κα Μαρία Ναδάλη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου κ. Νικ. Χρυσίνης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Σιφνίων κ. Αντ. Ζαμπέλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Γεροντής, ο Λιμενάρχης Σίφνου, ο Ειρηνοδίκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος πιστών Σιφνίων και παραθεριστών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην καταστροφή του περιβάλλοντος από τον ίδιο τον άνθρωπο και τις συνέπειες του οικολογικού προβλήματος για όλη την ανθρωπότητα. «Ο Θεός», είπε μεταξύ άλλων, «παρακολουθεί τον άνθρωπο, αλλά σέβεται την ελευθερία, που ο Ίδιος του έχει χαρίσει. Η Παναγία, όμως, ως Μητέρα όλων, κρατά κάτω από το Ωμοφόριό της και προστατεύει όλους και μας δείχνει το δρόμο της ταπείνωσης και της αρετής, προς ένα διαφορετικό ήθος και τρόπο σκέψης και πράξης, χάρη στον οποίο θα μπορέσουμε να επανατροχιάσουμε τη ζωή μας και να την επαναφέρουμε σε σχέση σεβασμού και ισορροπίας με το φυσικό περιβάλλον, διαχειριστές και όχι επικυρίαρχοι του οποίου ταχθήκαμε από το Θεό».

Μετά το πέρας του Εσπερινού, χωρίς να παρατεθεί η παραδοσιακή Τράπεζα, η Αγία Εικόνα της Χρυσοπηγής μεταφέρθηκε με λιτανευτική αυτοκινητοπομπή στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Απολλωνίας, στον οποίο αύριο θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων