08/12/2023 08/12/2023 Ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε χθες στον Εσπερινό επί τη ιερά μνήμη του Οσίου Παταπίου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Άνω Μερά Μυκόνου. Πλήθος Μυκονίων, μεταξύ των οποίων πολλοί νέοι, προσήλθαν να τιμήσουν τον Όσιο προεξάρχοντος του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, Αρχιμ. Αλεξίου, και όλων των...
08 Δεκεμβρίου, 2023 - 9:46
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2023 - 9:48

Ο λαός της Μυκόνου αθρόος και με κατάνυξη τίμησε τον Όσιο Πατάπιο

Διαδώστε:
Ο λαός της Μυκόνου αθρόος και με κατάνυξη τίμησε τον Όσιο Πατάπιο

Ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε χθες στον Εσπερινό επί τη ιερά μνήμη του Οσίου Παταπίου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Άνω Μερά Μυκόνου. Πλήθος Μυκονίων, μεταξύ των οποίων πολλοί νέοι, προσήλθαν να τιμήσουν τον Όσιο προεξάρχοντος του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, Αρχιμ. Αλεξίου, και όλων των Εφημερίων της Μυκόνου.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στην πνευματική εσωτερική ανάσταση που κατακτά ο άνθρωπος διά της μετανοίας, η οποία αποτελεί αναφαίρετο προνόμιο, το οποίο ζει και βιώνει στην αιωνιότητα ο Όσιος Πατάπιος, όπως αποδεικνύει και το άφθιτο σώμα του.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε τους προσελθόντες πιστούς και ιδιαιτέρως ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Αρχιερατικό Επίτροπο Άνω Μέρας και Παλαιοκάστρου, Πρωτοπρεσβύτερο Βασίλειο Τζανιδάκη, η οικογένεια του οποίου από πολλών ετών επιμελείται και φροντίζει τον Ιερό Ναό, ευχηθείς σε όλους για το επερχόμενο Άγιο Δωδεκαήμερο.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ το Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου θα τελέσει τα Θυρανοίξια Παρεκκλησίου στη Σύρο και την Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, στην περιοχή «Πέτρα» της Ερμούπολης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων