27/10/2019 27/10/2019 Στο μικρό χωριό Πλατειά της ιεράς νήσου Τήνου, όπου εγεννήθη και ανετράφη ο αοίδιμος Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος, τελέστηκε σήμερα το πρωί το τρίμηνο μνημόσυνο του μακαριστού Ιεράρχου και το εννεάμηνο μνημόσυνο της αείμνηστου μητρός του Μαρίας, από τον αδερφό του Γεώργιο Πρωτοπαπά, ιερουργήσαντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ , με τη συμμετοχή δύο Κληρικών, οι...
27 Οκτωβρίου, 2019 - 17:01
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2019 - 17:06

“Ο μακαριστός Νικόλαος υπήρξε δημιουργός έργων αγάπης”

Διαδώστε:
“Ο μακαριστός Νικόλαος υπήρξε δημιουργός έργων αγάπης”

Στο μικρό χωριό Πλατειά της ιεράς νήσου Τήνου, όπου εγεννήθη και ανετράφη ο αοίδιμος Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος, τελέστηκε σήμερα το πρωί το τρίμηνο μνημόσυνο του μακαριστού Ιεράρχου και το εννεάμηνο μνημόσυνο της αείμνηστου μητρός του Μαρίας, από τον αδερφό του Γεώργιο Πρωτοπαπά, ιερουργήσαντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ , με τη συμμετοχή δύο Κληρικών, οι οποίοι εχειροτονήθησαν από τον μακαριστό Νικόλαο, των Πρωτοπρεσβυτέρων Κωνσταντίνου Δελατόλα από την Τήνο και Κωνσταντίνου Ρεντίφη από τη Λαμία, με την παρουσία των οικογενών των κεκοιμημένων, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Υστερνίων κ. Ιακώβου Μαλακατέ, των Επιτρόπων του ΠΙΙΕΤ κ.κ. Ευαγγέλου Καλογήρου και Μιλτιάδη Πρωτοπαπά, του Προέδρου της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων κ. Εμμ. Σκαρή και πλήθους πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του αειμνήστου Μητροπολίτου Φθιώτιδος Νικολάου του Τηνίου και την συνοδοιπορία τους στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου, στα Γραφεία της Ιεράς Συνόδου και, ως συνεπίσκοποι, στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «…. ο αοίδιμος Νικόλαος υπήρξε καλός ποιμένας, διδάσκαλος του ευαγγελίου, γεννήτορας πολλών και αξίων κληρικών για την Εκκκησία, δημιουργός έργων αγάπης και ευποιΐας, ευαγγελιστής του μηνύματος του Χριστού στις ψυχές των νέων, τους οποίους υπεραγαπούσε και οι οποίοι τον αγαπούσαν… Και επειδή μόνο ο Κύριος είναι «αδιάδοχος» η Εκκλησία, κατά την προλαβούσα Σύνοδο της Ιεραρχίας, εξέλεξε κατά πάντα άξιο διάδοχό του, ο οποίος εντός των ημερών θα αναλάβει την ποιμαντορία της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, τον Σεβ. κ. Συμεών».

Μετά το πέρας των Ακολουθιών ο αδελφός του μεταστάντος Ιεράρχου παρέθεσε δοχή, κατά το τοπικό έθιμο της Τήνου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων