01/03/2019 01/03/2019 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ , ύστερα από πολύωρο ταξίδι, υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, έφτασε από τον Πειραιά στην Φολέγανδρο και  πραγματοποίησε ποιμαντικές επισκέψεις σε οικίες πιστών. Το μεσημέρι παρέστη σε συνεστίαση που οργανώθηκε προς τιμή του από τα μέλη του Ναυτικού Ομίλου Φολεγάνδρου. Το εσπέρας χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό...
01 Μαρτίου, 2019 - 9:37

O Mητρ.Σύρου στη Φολέγανδρο

Διαδώστε:
O Mητρ.Σύρου στη Φολέγανδρο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ , ύστερα από πολύωρο ταξίδι, υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, έφτασε από τον Πειραιά στην Φολέγανδρο και  πραγματοποίησε ποιμαντικές επισκέψεις σε οικίες πιστών.
Το μεσημέρι παρέστη σε συνεστίαση που οργανώθηκε προς τιμή του από τα μέλη του Ναυτικού Ομίλου Φολεγάνδρου.


Το εσπέρας χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, Χώρας, επί την τοπική εορτή της Παναγίας, της επιλεγόμενης «Μαρτιάτισσας», σε ανάμνηση θαυμαστής διασώσεως της νήσου από πειρατική επιδρομή τον 18ο αιώνα.


Ενωρίτερα, η ιερά εικόνα της Παναγίας είχε μεταφερθεί από το σπίτι του Πανηγυρά, στο οποίο παρέμεινε για ένα χρόνο, στον Ιερό Ναό από τον Πρωτοπρ. Παναγιώτη Μαρινάκη.
Στην ομιλία του προς τους συγκεντρωθέντες πιστούς, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στα μηνύματα του Τριωδίου στη ζωή των ανθρώπων και τους κάλεσε να εγκολπωθούν την ταπείνωση του Τελώνη, την μετάνοια του ασώτως σπαταλήσαντος την περιουσία του νέου και να ακολουθήσουν το δρόμο της επιστροφής προς τον Θεό-Πατέρα και τον Παράδεισο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων