14/01/2023 15/01/2023 Ευρισκόμενος σε ποιμαντική περιοδεία στην Κίμωλο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, μόλις αφίχθη στο νησί, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κιμώλου, Πρωτοπρ. Δημήτριο Βεντούρη, ύστερα από ωριαία πεζοπορία, μετέβη στη θέση «Σκλάβος» και θαύμασε το σπάνιο Γεωλογικό Μνημείο της φύσεως, που οι ντόπιοι ονομάζουν «Μανιτάρι» ή «Σκιάδι». Το «Σκιάδι» οφείλει τη δημιουργία του...
14 Ιανουαρίου, 2023 - 17:48
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2023 - 5:48

Ο Μητροπολίτης Σύρου επισκέφθηκε το σπάνιο Γεωλογικό Μνημείο της φύσεως στην Κίμωλο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σύρου επισκέφθηκε το σπάνιο Γεωλογικό Μνημείο της φύσεως στην Κίμωλο

Ευρισκόμενος σε ποιμαντική περιοδεία στην Κίμωλο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, μόλις αφίχθη στο νησί, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κιμώλου, Πρωτοπρ. Δημήτριο Βεντούρη, ύστερα από ωριαία πεζοπορία, μετέβη στη θέση «Σκλάβος» και θαύμασε το σπάνιο Γεωλογικό Μνημείο της φύσεως, που οι ντόπιοι ονομάζουν «Μανιτάρι» ή «Σκιάδι».

Το «Σκιάδι» οφείλει τη δημιουργία του στα διαφορετικά πετρώματα που το αποτελούν και στους ισχυρούς ανέμους που φυσούν στην περιοχή του.

Το πιο μαλακό πέτρωμα που βρίσκεται στη βάση προσβάλλεται και διαβρώνεται από τον άνεμο που μεταφέρει σκόνη ή κόκκους άμμου. Αποτέλεσμα αυτής της διεργασίας που ονομάζεται «απορρίνηση» είναι, η βάση να «τρώγεται» και να στενεύει συνεχώς, ενώ η κορυφή που, που είναι πιο σκληρή, παραμένει σχεδόν άθικτη.

Πρόκειται για ένα σπάνιο μνημείο, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο, εντυπωσιακό για το μέγεθος και τη μορφή του και είναι ενταγμένο στον Άτλαντα των Γεωλογικών Μνημείων του Αιγαίου.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων