24/05/2023 24/05/2023 Με τη λειτουργική συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βρύσεως Αρχιμανδρίτη Ιωαννικίου και των Εφημερίων της Σίφνου, ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα, επί τη αποδόσει του Αγίου Πάσχα, στο επί του ομωνύμου ιερού Βράχου Μοναστηριακό Προσκύνημα της Παναγίας Χρυσοπηγής στη Σίφνο. Συμμετείχαν η Δήμαρχος Σίφνου κας Μαρία...
24 Μαΐου, 2023 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2023 - 18:53

Ο Μητροπολίτης Σύρου ιερούργησε επί τη Αποδόσει του Πάσχα στο Μοναστηριακό Προσκύνημα της Παναγίας Χρυσοπηγής στη Σίφνο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σύρου ιερούργησε επί τη Αποδόσει του Πάσχα στο Μοναστηριακό Προσκύνημα της Παναγίας Χρυσοπηγής στη Σίφνο

Με τη λειτουργική συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βρύσεως Αρχιμανδρίτη Ιωαννικίου και των Εφημερίων της Σίφνου, ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα, επί τη αποδόσει του Αγίου Πάσχα, στο επί του ομωνύμου ιερού Βράχου Μοναστηριακό Προσκύνημα της Παναγίας Χρυσοπηγής στη Σίφνο.

Συμμετείχαν η Δήμαρχος Σίφνου κας Μαρία Ναδάλη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Σίφνου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Σιφνίων, πανηγυριστές και πλήθος πιστών και παιδιών. Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ πραγματοποιεί από χθες ποιμαντικη επίσκεψη στη Σίφνο.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, επεσήμανε το πλήθος των δωρεών του Θεού, που απολαμβάνουν οι πιστοί, την αύρα του ανέμου, το φλοίσβο της θάλασσας, την απεραντωσύνη του ουρανού, που περιβάλλουν το επί του βράχου σέβασμα της πίστεως, το Προσκύνημα της Χρυσοπηγής, οι οποίες, όπως είπε τροφοδοτούν την ψυχή μας με δύναμη και αισιοδοξία, αρκεί να μπορούμε να τις εκτιμήσουμε και κατανοήσουμε.

Ευχαρίστησε, επίσης, τους παρισταμένους πιστούς και συνεχάρη τους γονείς οι οποίοι οδήγησαν υπό το Ωμοφόριο της Θεοτόκου τα παιδιά τους, στα οποία διένειμε δώρα και ευλογίες.

Ακολούθως, μετέβη στην επί του ακρότατου σημείου του ιερού Βράχου κειμένη φιάλη, προπορευομένων των αγίων Εικόνων της Παναγίας Χρυσοπηγής και της Αναλήψεως, όπου τέλεσε τον κατά το έθος Αγιασμό..

Το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα υποδεχθεί τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών και τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο, υπ΄ αυτού προσκληθέντας, και το εσπέρας θα τελέσει μετ΄ αυτών στο ως άνω Μοναστηριακό Μετόχιο τον Εόρτιο Τρισαρχιερατικό Εσπερινό της Δεσποτικοθεομητορικής Εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου και της Αναμνήσεως των προς τη Σίφνο θαυμασίων της Παναγίας, της επιλεγομένης “Χρυσοπηγής”.

 

Πηγή: Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως Σύρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων