15/08/2020 15/08/2020 Μετά τη Θεία Λειτουργία από την Παναγία Τήνου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεος παραχώρησε δηλώσεις στο Πρακτορείο Ορθοδοξία μιλώντας για την μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας, την Κοίμηση της Θεοτόκου, αλλά και για την επικαιρότητα στο Ανατολικό Αιγαίο.  Διαβάστε τις δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου:  “Όλοι οι Έλληνες πρέπει με αυτοσυγκράτηση και με εμπιστοσύνη στην...
15 Αυγούστου, 2020 - 12:42
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2020 - 15:42

Ο Μητροπολίτης Σύρου και Τήνου στο Πρακτορείο Ορθοδοξία

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σύρου και Τήνου στο Πρακτορείο Ορθοδοξία

Μετά τη Θεία Λειτουργία από την Παναγία Τήνου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεος παραχώρησε δηλώσεις στο Πρακτορείο Ορθοδοξία μιλώντας για την μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας, την Κοίμηση της Θεοτόκου, αλλά και για την επικαιρότητα στο Ανατολικό Αιγαίο. 

Διαβάστε τις δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου: 

“Όλοι οι Έλληνες πρέπει με αυτοσυγκράτηση και με εμπιστοσύνη στην υπεύθυνη ελληνική κυβέρνηση να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων. Είναι δύσκολες στιγμές αλλά θα περάσουν, έχουμε ζήσει και δυσκολότερα πράγματα αλλά τα ξεπεράσαμε και τα αντιμετωπίσαμε. Οι Έλληνες μέσα στην καρδιά μας έχουμε ειρηνικά αισθήματα για όλους τους λαούς και θέλουμε να ζούμε ειρηνικά και με τους καλούς μας γείτονες. Και θέλω να παρακαλέσω σήμερα την Παναγία μας όπως και στη Θεία Λειτουργία είπαμε,  να ειρηνεύει στις καρδιές και το Αιγαίο να είναι μια θάλασσα ειρήνης και συμφιλίωσης των λαών. Θέλω επίσης να πω ότι η Εκκλησία μας, η οποία πάντοτε θυσιαστικά πορεύεται  μέσα στον κόσμο έτσι και τώρα αντιμετωπιζει με πολύ σύνεση και με πολύ περίσκεψη αλλά και με προσοχή και ποιμαντική μέριμνα ανύστακτη, ο Αρχιεπίσκοπος οι Μητροπολίτες  και οι Ιερείς όλοι , την εθνική υπόθεση της πανδημίας την οποία έχει ενσκήψει στην πατρίδα μας.  Προς στιγμή πιστέψαμε ότι ξεφύγαμε τον κίνδυνο αλλά μας περίμενε παρακάτω και έχουμε κάποια προβλήματα αλλά ενωμένοι θα τα ξεπεράσουμε. Να εμπιστευόμαστε ότι μας λένε οι υπεύθυνοι να δείξουμε όλοι σύνεση και προσοχή και νομίζω ότι με τη βοήθεια του Θεού θα περάσουν και αυτές οι δυσκολίες και ιδιαίτερα να φροντίσουμε τους γονείς μας και τα παιδιά μας. Εύχομαι Χρόνια πολλά σε όλους και ευλογημένα”.

 

Ακούστε τις δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου στο παρακάτω ηχητικό:

 

Τήνος – Μαρεβίνα Κουτσοβασίλη

Φωτογραφία – Eurokinissi / Μιχάλης Καραγιάννης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων