02/04/2023 02/04/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χώρας Άνδρου και τέλεσε τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο φιλευσεβούς και ευγενούς Ανδρίας. Κηρύσσων τον θείο λόγο, επεσήμανε τους ανατρεπτικούς, αλλά πάντα ψυχικά συμφέροντες, λόγους του Κυρίου στη σημερινή Ευαγγελική Περικοπή, και προέτρεψε τους πιστούς να μην είναι αρχομανείς και μεγαλομανείς, αλλά πράοι...
02 Απριλίου, 2023 - 19:20
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2023 - 19:34

Ο Μητροπολίτης Σύρου μίλησε για τις αρετές της μεταστάσης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σύρου μίλησε για τις αρετές της μεταστάσης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χώρας Άνδρου και τέλεσε τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο φιλευσεβούς και ευγενούς Ανδρίας.

Κηρύσσων τον θείο λόγο, επεσήμανε τους ανατρεπτικούς, αλλά πάντα ψυχικά συμφέροντες, λόγους του Κυρίου στη σημερινή Ευαγγελική Περικοπή, και προέτρεψε τους πιστούς να μην είναι αρχομανείς και μεγαλομανείς, αλλά πράοι και ταπεινοί, διακονώντας, απ’ όποια θέση ταχθούν, το Θεό και τον συνάνθρωπο.

Αναφέρθηκε, τέλος, στις αρετές της μεταστάσης και ευχήθηκε στο πυκνό εκκλησίασμα για το Άγιο Πάσχα.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επιστρέφει αύριο, Δευτέρα, 3 Απριλίου, στην Ερμούπολη.

Την Τρίτη, 4 Απριλίου θα πλεύσει στη Σίκινο, το πλέον ολιγάνθρωπο νησί της Ιεράς Μητρόπολης και το εσπέρας θα τελέσει το Μυστήριο του Ευχελαίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παντανάσσης, ολοκληρώνοντας έτσι τις περιοδείες του σε όλα τα νησιά της Μητροπόλεως κατά την Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Την Τετάρτη, 5 Απριλίου, θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.

 

Πηγή: Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως Σύρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων