16/12/2022 16/12/2022 Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος παρευρέθηκε στην Χριστουγεννιάτικη εορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Άνω Μεράς που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής. Τα παιδιά των Κατηχητικών, υπό την καθοδήγηση του Κατηχητού τους και Ηγουμένου Αρχιμανδρίτη Αλεξίου Παπαδόπουλου , και των Κατηχητών- βοηθών του, παρουσίασαν διδακτικό δρώμενο με τίτλο «Τα τέσσερα κεριά», της πίστης, της ελπίδας...
16 Δεκεμβρίου, 2022 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2022 - 19:09

Ο Μητροπολίτης Σύρου παρευρέθηκε στην Χριστουγεννιάτικη εορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Άνω Μεράς

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σύρου παρευρέθηκε στην Χριστουγεννιάτικη εορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Άνω Μεράς

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος παρευρέθηκε στην Χριστουγεννιάτικη εορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Άνω Μεράς που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής.

Τα παιδιά των Κατηχητικών, υπό την καθοδήγηση του Κατηχητού τους και Ηγουμένου Αρχιμανδρίτη Αλεξίου Παπαδόπουλου , και των Κατηχητών- βοηθών του, παρουσίασαν διδακτικό δρώμενο με τίτλο «Τα τέσσερα κεριά», της πίστης, της ελπίδας και της αγάπης, που δεν σβήνουν, αρκεί να παραμένει αναμμένο το κερί της ελπίδας, και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, με τη συνοδεία λαούτου, από τον Μάριο Ζουγανέλη, ακορντεόν από τον Στέφανο Σταματόγλου, βιολιού από τις Μαρία και Ανδριάνα Δακτυλίδη, και κιθάρας από τη Δήμητρα Ελαμπάν, με χοράρχη τον κ. Κων. Κοντό.

Παρευρέθηκαν επίσης οι Αρχιερατικοί Επίτροποι Μυκόνου, Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκού, και Άνω Μεράς, Πρωτοπρ. Βασίλειος Τζανιδάκης, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Στέλιος Πρίγκου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, γονείς, παιδιά και πολλοί Ανωμερίτες.

Την εκδήλωση πλαισίωσε χορός ιεροψαλτών, από τους κ.κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνο Ζησιμόπουλο, Γρηγόριο Καλαφάτη και Γεώργιο Χάρη, που απέδωσε Χριστουγεννιάτικους ύμνους.

Προ του πέρατος της εορτής, ο Πανοσιολ. Ηγούμενος Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τα παιδιά, τους γονείς και όλους τους συντελεστές της, και ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την στήριξή του, και του ευχήθηκε για την 21η Επέτειο της εις Επίσκοπο χειροτονίας του, για την οποία τα παιδιά του προσέφεραν λουλούδια.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Ηγούμενο και τα παιδιά, προς τα οποία προσέφερε δώρα πνευματικού περιεχομένου.

   

Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων