04/09/2022 05/09/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022 τα Θυρανοίξια του αποκατασταθέντος Ρωμαϊκού Μαυσωλείου και μετέπειτα διαμορφωθέντος σε Χριστιανικό Ναό Μνημείου της Επισκοπής, στη Σίκινο. Ο ναός είχε να λειτουργήσει επί εξηκονταετία και αναστηλώθηκε ύστερα από πενταετή συστηματική εργασία των Υπαλλήλων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων,...
04 Σεπτεμβρίου, 2022 - 13:51
Τελευταία ενημέρωση: 05/09/2022 - 2:30

Ο Μητροπολίτης Σύρου στα Θυρανοίξια του μνημειακού Ναού της Επισκοπής Σικίνου παρουσία της ΠτΔ

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σύρου στα Θυρανοίξια του μνημειακού Ναού της Επισκοπής Σικίνου παρουσία της ΠτΔ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022 τα Θυρανοίξια του αποκατασταθέντος Ρωμαϊκού Μαυσωλείου και μετέπειτα διαμορφωθέντος σε Χριστιανικό Ναό Μνημείου της Επισκοπής, στη Σίκινο.

Ο ναός είχε να λειτουργήσει επί εξηκονταετία και αναστηλώθηκε ύστερα από πενταετή συστηματική εργασία των Υπαλλήλων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, υπό την εποπτεία του Προϊσταμένου κ. Δημ. Αθανασούλη.

Το έργο χρηματοδότησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ τη μελέτη του χορήγησε το φιλογενές ζεύγος Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου.

Στην τελετή παρέστησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Υπουργός Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, οι Βουλευτές Κυκλάδων κα Αικατ. Μονογυιού και κ.κ. Ιωάννης Βρούτσης, Φίλιππος Φόρτωμας και Νικ. Συρμαλένιος, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Λεονταρίτης, οι Δήμαρχοι Σικίνου, Μυκόνου, Φολεγάνδρου, Νάξου και Θήρας, ο Έπαρχος Θήρας , ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων κ. Δημ. Αθανασούλης, ο Πρωτοπρ. Θωμάς Συνοδινός, η κα Άννα Παναγιωταρέα, ο Πλοιοκτήτης κ. Μάριος Ηλιόπουλος, ο οποίος προσέφερε δωρεάν το υπερταχύπλοο πλοίο «World Champion», για τη μεταφορά των επισήμων προσκεκλημένων σήμερα και αύριο , ο κ. Γ. Προκοπίου και η Προϊσταμένη της «Europa Nostra», η οποία απένειμε και το βραβείο για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου κα Μιχαήλοβιτς και η διατελέσασα Διευθύντρια του Βυζαντινού Μουσείου κα Αικατ. Δελαπόρτα.

Μετά την τέλεση των Θυρανοιξίων, ομίλησαν καταλήλλως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος, ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Δημ. Αθανασούλης και ο Δήμαρχος Σικίνου κ. Βασίλειος Μαράκης.

Ακολούθησε προβολή ενημερωτικής ταινίας και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μικρή συναυλία κλασικής μουσικής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων