03/03/2024 03/03/2024 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στη Χώρα της Φολεγάνδρου, τελέσθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 2 Μαρτίου 2024, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’ και με τη συμμετοχή των τριών Εφημερίων της νήσου, ο Πανηγυρικός Εσπερινός της τοπικής εορτής της Παναγίας, της επιλεγομένης «Μαρτιάτισσας», η εφέστιος εικόνα της Οποίας είχε κομιστεί στο Ναό...
03 Μαρτίου, 2024 - 14:08
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2024 - 14:24

Ο Μητροπολίτης Σύρου στη Φολέγανδρο για την εορτή της Παναγίας Μαρτιάτισσας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σύρου στη Φολέγανδρο για την εορτή της Παναγίας Μαρτιάτισσας

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στη Χώρα της Φολεγάνδρου, τελέσθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 2 Μαρτίου 2024, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’ και με τη συμμετοχή των τριών Εφημερίων της νήσου, ο Πανηγυρικός Εσπερινός της τοπικής εορτής της Παναγίας, της επιλεγομένης «Μαρτιάτισσας», η εφέστιος εικόνα της Οποίας είχε κομιστεί στο Ναό από τον Πανηγυρά.

Στην Ακολουθία παρέστησαν οι Εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Φολεγάνδρου, ο ιατρός του νησιού, Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σταθμού και πολλοί πιστοί.

Κηρύσσων τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, αφού αναφέρθηκε εν συντομία στη σημερινή παραβολή του Ασώτου, εστίασε το λόγο του στο πρόσωπο της Παναγίας και στο πώς αυτό αποτυπώνεται στο πρόσωπο κάθε ευσεβούς Μητέρας, η οποία αγωνίζεται για την ηθική πρόοδο και την προκοπή των παιδιών της, και υπογράμμισε ότι όλοι οι πιστοί στηριζόμαστε στην Θεοτόκο, από την οποία αντλούμε δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της ζωής.

Τέλος, ευχαρίστησε τους Εφημερίους για το έργο τους, συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την παρουσία τους, προς τους οποίους προσέφερε αναμνηστικά δώρα και ευχήθηκε σε όλους για το Τριώδιο.

Το πρωί της Κυριακής του Ασώτου, 2 Μαρτίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε στον ίδιο Ναό, στον οποίο εκκλησιάστηκαν και οι μαθητές του Παιδικού Σταθμού, του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Φολεγάνδρου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων