30/09/2022 30/09/2022 Την Έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Η Γενοκτονία των Αρμενίων και η Εγκατάσταση των Αρμενίων προσφύγων στην Ελλάδα» επισκέφθηκε το βράδυ της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’. Στην Έκθεση, που φιλοξενείται στην Αίθουσα Τέχνης «Γ. & Ε. Βάτη» και συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης και η Αρμενική Επιτροπή Ελλάδας, γίνεται ειδική...
30 Σεπτεμβρίου, 2022 - 12:30
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2022 - 12:29

Ο Μητροπολίτης Σύρου στην Έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Η Γενοκτονία των Αρμενίων και η Εγκατάσταση των Αρμενίων προσφύγων στην Ελλάδα»

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σύρου στην Έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Η Γενοκτονία των Αρμενίων και η Εγκατάσταση των Αρμενίων προσφύγων στην Ελλάδα»

Την Έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Η Γενοκτονία των Αρμενίων και η Εγκατάσταση των Αρμενίων προσφύγων στην Ελλάδα» επισκέφθηκε το βράδυ της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’.

Στην Έκθεση, που φιλοξενείται στην Αίθουσα Τέχνης «Γ. & Ε. Βάτη» και συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης και η Αρμενική Επιτροπή Ελλάδας, γίνεται ειδική αναφορά στο Ορφανοτροφείο της Near East Relief της Σύρου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ξεναγήθηκε από τις υπευθύνους της Εκθέσεως, στην οποία παρουσιάζεται φωτογραφικό υλικό από τη Γενοκτονία των Αρμενίων και τη φιλοξενία Αρμενίων ορφανών προσφυγόπουλων στις εγκαταστάσεις του σημερινού στρατοπέδου Σύρου.

Αφού δε συνεχάρη τους διοργανωτές, έχοντας υπ’ όψη ότι κατά το παρελθόν η Ιερά Μητρόπολη Σύρου είχε συμβάλει στη φιλοξενία παιδιών από εμπόλεμες περιοχές της Αρμενίας, εξέφρασε τη διάθεση και την προθυμία της Ιεράς Μητροπόλεως να φιλοξενήσει και πάλι παιδιά από την πολύπαθη Αρμενία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων