17/07/2023 17/07/2023 Συγκινητική υπήρξε η προσέλευση ευσεβών προσκυνητών από την Άνδρο, την Αθήνα, την Ελλάδα, την Κύπρο στη Θεία Λειτουργία, που τέλεσε σήμερα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Μαρίνης, στα Αποίκια της Άνδρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’. Συλλειτούργησαν ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μονής Χερουβείμ, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Χριστόδουλος Παπαϊωάννου από την Κύπρο και Μιχαήλ...
17 Ιουλίου, 2023 - 19:16
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2023 - 18:24

Ο Μητροπολίτης Σύρου στην Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνης Άνδρου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σύρου στην Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνης Άνδρου

Συγκινητική υπήρξε η προσέλευση ευσεβών προσκυνητών από την Άνδρο, την Αθήνα, την Ελλάδα, την Κύπρο στη Θεία Λειτουργία, που τέλεσε σήμερα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Μαρίνης, στα Αποίκια της Άνδρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’.

Συλλειτούργησαν ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μονής Χερουβείμ, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Χριστόδουλος Παπαϊωάννου από την Κύπρο και Μιχαήλ Καλαμπούκη και ο Πρεσβύτερος Ιουστινιανός Ιορντάν από την Άνδρο.

Συμμετείχαν συμπροσευχητικά η Βουλευτής Κυκλάδων ΝΔ κα Αικ. Μονογυιού, ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημ. Λάσκαρης, ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρης, ο διατελέσας Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης, ο διατελέσας Έπαρχος κ. Ιω. Μαλταμπέ, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Λιμενάρχης Γαυρίου, ο Διοικητής και Υποδιοικητής και Αξιωματικοί του Α.Τ. Άνδρου, ο Διοικητής και Υποδιοικητής και Ναύτες της Ναυτικής Βάσης Αμμολόχου, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ἀνδρου, η υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας Άνδρου, και, όπως προαναφέρθηκε, μεγάλο πλήθος πιστών.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε μνημόσυνο του αοιδίμου και αειμνήστου Κυπρίου Φοιτητού Κυπριανού Παοπαϊωάνου, υιού του συλειτουργήσαντος Πρωτοπρεσβυτέρου Χριστοδούλου Παπαϊωάννου, φονευθέντος κατά το δυστύχημα των Τεμπών, ο οποίος πέρισυ τέτοια μέρα είχε χειροθετηθεί Αναγνωστης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ απηύθυνε λόγους ελπίδος και παραμυθίας προς τους οικείους του προς Κύριον αδοκήτως προς Κύριον εκδημήσαντος νέου, ο οποίος διεκρίνετο για την πίστη, την αφοσίωσή του προς την Εκκλησία και τον ιερό ζήλο προς την Ιερωσύνη, και χειροθέτησε δύο νέους Αναγνώστες, με εισήγηση του Αρχιμ. Χερουβείμ.

Στη συνέχεια, στην Αίθουσα της Μονής ο Γέρων Ηγούμενος Αρχιμ. Κυπριανός Χειμώνας υποδέχθηκε, καλωσόρισε και ευλόγησε τους προσελθόντας και συνεορτάσαντας πιστούς.

      

Πηγή: Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως Σύρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων