24/11/2021 24/11/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος παρέστη χθες στην τελετή παρουσίασης του τιμητικού τόμου προς τιμήν της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου Α ́, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης της τριαντακονταετούς ευκλεούς Πατριαρχείας του, που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών, και στην οποία παρέστησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, ο...
24 Νοεμβρίου, 2021 - 9:55
Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2021 - 9:45

Ο Μητροπολίτης Σύρου στην τελετή επίδοσης Τιμητικού Τόμου στον Οικουμενικού Πατριάρχη

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σύρου στην τελετή επίδοσης Τιμητικού Τόμου στον Οικουμενικού Πατριάρχη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος παρέστη χθες στην τελετή παρουσίασης του τιμητικού τόμου προς τιμήν της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου Α ́, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης της τριαντακονταετούς ευκλεούς Πατριαρχείας του, που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών, και στην οποία παρέστησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’ , Αρχιερείς, Καθηγητές Πανεπιστημίων, Υπουργοί και πολλοί πνευματικοί άνθρωποι.

Τον Παναγιώτατο προσεφώνησε ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής κ. Μελέτιος-Αθανάσιος Κ. Δημόπουλος και χαιρετισμό απηύθυνε ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Χρήστος Γ. Καραγιάννης.

Τον τιμητικό τόμο παρουσίασε ο Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής κ. Εμμανουήλ Δ. Καραγεωργούδης.

Ακολούθησε η επίδοση του τιμητικού τόμου και τιμητικής πλακέτας στην Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο Α ́, ο οποίος ομίλησε με θέμα: «Θεολογία Διαλεγόμενη».

Η Εκδήλωση επελέγη με τον πολυχρονισμό του Παναγιωτάτου από το χορό ψαλτών «Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης», υπό τη χοραρχία του Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητή κ. Αχιλλέα Γ. Χαλδαιάκη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων