30/01/2023 30/01/2023 Στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, του Α΄ Κοιμητηρίου Αθηνών, τελέσθηκε στις 28 Ιανουαρίου, με την άδεια και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’ τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και τo δεκαπενταετές Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου. Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγου, συνιερούργησαν οι Σεβασμιώτατοι...
30 Ιανουαρίου, 2023 - 15:10
Τελευταία ενημέρωση: 30/01/2023 - 15:12

Ο Μητροπολίτης Σύρου στο 15ετές Μνημόσυνο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στην Αθήνα

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σύρου στο 15ετές Μνημόσυνο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στην Αθήνα

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, του Α΄ Κοιμητηρίου Αθηνών, τελέσθηκε στις 28 Ιανουαρίου, με την άδεια και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’ τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και τo δεκαπενταετές Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου.

Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγου, συνιερούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ και Κερκύρας κ. Νεκτάριος, και συνευχήθηκαν εντός του ιερού Βήματος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος.

Παρόντες ήταν πολλοί κληρικοί, Πρεσβύτεροι και Διάκονοι και συνεργάτες του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου, εν οις και ο Πρωτοπρ. Θωμάς Συνοδινός.

Λόγο εγκωμιαστικό για την προσωπικότητα και το φιλανθρωπικό έργο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου κατέθεσε, κατά προτροπή του προεξάρχοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος αναφέρθηκε στην τελευταία παρακαταθήκη του αείμνηστου Ιεράρχη, η οποία συνοψίζεται και συμπυκνώνεται στις λέξεις «αφύπνιση», από τον πνευματικό λήθαργο και «αντίσταση» σε κάθε τι που αντιστρατεύεται την Εκκλησία και την Πατρίδα μας!

Ακολούθως, τελέσθηκε τρισάγιο επί του τάφου του από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Θεόκλητο.

 

 

Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων