13/06/2022 14/06/2022 Στον ιστορικό και παλαίφατο Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Άνω Σύρου, Μετόχιο της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Ταλάντων τελέσθηκε υπαίθριος Αρχιερατικός Εόρτιος Εσπερινός το απόγευμα της Κυριακής 12 Ιουνίου 2022, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή Εφημερίων της Σύρου. Παρέστησαν ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης...
13 Ιουνίου, 2022 - 19:31
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2022 - 2:21

Ο Μητροπολίτης Δωρόθεος στο πανηγυρίζον Μετόχι της Αγίας Τριάδος Άνω Σύρου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Δωρόθεος στο πανηγυρίζον Μετόχι της Αγίας Τριάδος Άνω Σύρου

Στον ιστορικό και παλαίφατο Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Άνω Σύρου, Μετόχιο της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Ταλάντων τελέσθηκε υπαίθριος Αρχιερατικός Εόρτιος Εσπερινός το απόγευμα της Κυριακής 12 Ιουνίου 2022, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή Εφημερίων της Σύρου.

Παρέστησαν ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Πολ. Πολυχρονάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Άνω Σύρου κ. Πέτρος Ραουζαίος, ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλέξ. Αθανασίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος πιστών.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην προτύπωση της Αγίας Τριάδος ήδη από το πρώτο βιβλίο της Αγίας Γραφής, τη Γένεση, έτσι όπως αυτή εκφράσθηκε κατά τη δημιουργία του κόσμου και του ανθρώπου, με τη χρήση του α’ πληθυντικού προσώπου «ποιήσωμεν».

Υπογράμμισε δε ότι η Εκκλησία συγκροτείται από τον Παράκλητο, το Άγιο Πνεύμα, καρποί του οποίου είναι η χαρά, η αγάπη, η ειρήνη, η μακροθυμία, η πίστη, η πραότητα και η εγκράτεια, χαρίσματα που ευχήθηκε να πληρούν την καρδιά όλων των πιστών, ώστε να αναδεικνύονται αληθινά πνευματεμφόροι!

Ευχαρίστησε, τέλος, τον Εφημέριο του Ναού, Αρχιμ. Δωρόθεο Γάγγο, για την άοκνη μέριμνά του για τη συντήρησή του και τη διαφύλαξη των ιερών κειμηλίων του.

Tο πρωί της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος, 13 Ιουνίου 2022, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη με ιδιωτικό μέσο στην Κέα και θα ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Παναγίας Τριάδος Κορρησίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων