25/09/2023 26/09/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε το απόγευμα της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου 2023 κατά τον Εόρτιο Εσπερινό, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Κατακοίλου Άνδρου, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο του Ναού Αρχιμανδρίτη Ευθύμιο Χαραλαμπίδη και Εφημερίους της Άνδρου. Παρέστησαν ο Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Προέδροι Τοπικών Κοινοτήτων Άνδρου και...
25 Σεπτεμβρίου, 2023 - 21:54
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2023 - 0:16

Ο Μητροπολίτης Σύρου στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Κατακοίλου Άνδρου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σύρου στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Κατακοίλου Άνδρου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε το απόγευμα της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου 2023 κατά τον Εόρτιο Εσπερινό, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Κατακοίλου Άνδρου, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο του Ναού Αρχιμανδρίτη Ευθύμιο Χαραλαμπίδη και Εφημερίους της Άνδρου.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Προέδροι Τοπικών Κοινοτήτων Άνδρου και οι πιστοί της περιοχής.

Αφορμή για την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β’ έλαβε από τη 2η Καθολική Επιστολή του Αποστόλου Ιωάννου, εστιάζοντας την ανάπτυξή του στην αναγκαιότητα της ύπαρξης Χριστιανικής αλληλεγγύης και αγάπης μεταξύ των ανθρώπων, αλλά και στη σημασία της συνεχούς διδαχής των παιδιών, καθώς, όπως είπε, έρχονται δύσκολες μέρες για την Εκκλησία, την Οικογένεια και την Πατρίδα, θεσμοί ανατρέπονται και το παρόν καταδικάζει απερίσκεπτα το παρελθόν, με δυσοίωνες προοπτικές για το μέλλον.

Ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο, τους διακονητές και τους Ενορίτες του Ναού για την ευπρέπειά του και τους ευχήθηκε ο Άγιος της Αγάπης να προστατεύει το χωριό τους και τις οικογένειές τους.

Αύριο, Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β’ θα μεταβεί στην ιερά νήσο Τήνο για διοικητικά θέματα του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου και ακολούθως θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων