05/11/2023 05/11/2023 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αιμιλιανού, λόφου Σκουζέ, στην Αθήνα, με την άδεια και την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’ , ιερούργησε σήμερα ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, με την ευκαιρία της ετήσιας εορτής της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου στην Αθήνα. Στο κέντρο του Ναού προεξήρξε η ιερά εικόνα...
05 Νοεμβρίου, 2023 - 17:39
Τελευταία ενημέρωση: 05/11/2023 - 17:43

Ο Μητροπολίτης Σύρου συναντήθηκε με τους συμπατριώτες του Ανωμερίτες Μυκόνου στην Αθήνα

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σύρου συναντήθηκε με τους συμπατριώτες του Ανωμερίτες Μυκόνου στην Αθήνα

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αιμιλιανού, λόφου Σκουζέ, στην Αθήνα, με την άδεια και την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’ , ιερούργησε σήμερα ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, με την ευκαιρία της ετήσιας εορτής της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου στην Αθήνα. Στο κέντρο του Ναού προεξήρξε η ιερά εικόνα της Προστάτιδας και Εφόρου Μυκόνου Παναγίας Τουρλιανής.

Συμμετείχαν οι Εφημέριοι του Ναού, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου, Πρωτοπρ. Βασίλειος Τζανιδάκης, ο εξ Άνδρου Πρωτοπρ. Παναγιώτης Μανιδάκης και ο Αρχιμ. Ιωάννης Γκουγκούμας της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας.

Τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής Κυκλάδων κα Αικατερίνη Μονογυιού, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκάς, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Χρήστος Βερώνης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, η πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της Αδελφότητος Ανωμεριτών, ο πρόεδρος της Ενώσεως Σεριφίων και εκπρόσωπος του Προέδρου του Συνδέσμου Αμοργίνων στην Αθήνα και πλήθος των εν Αθήναις και Πειραιεί Μυκονίων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας Τουρλιανής, την οποία πλαισίωσε Τμήμα της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων, προς τα Γραφεία της Αδελφότητος,όπου η διακεκριμένη Φιλόλογος κα Αικ. Χανιώτη ανέπτυξε λογοτεχνικά και με τρόπο συναισθηματικό, που προκάλεσε νοσταλγία και συγκίνηση στους ακροατές, την ιστορία και την προσφορά των Ανεμόμυλων της Μυκόνου στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Μυκόνου.

Τέλος, εδόθησαν τα καθιερωμένα από δεκαετίες χρηματικά βραβεία προς τους αριστεύσαντες Μυκονίους μαθητές και σπουδαστές Γυμνασίου, Λυκείου, ΤΕΙ και ΑΕΙ, στα οποία συνεισφέρει και η Ιερά Μονή Τουρλιανής.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄συνεχάρη την Πρόεδρο της Αδεφοτητος Ανωμεριτών κα Φραγκίσκα Κουνάνη για την φιλογενή δραστηριότητα της Αδελφότητος και την εκλεκτή ομιλήτρια, για την εντυπωσιακή ομιλία της.

Η Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παράθεση δοχής.

       

Πηγή: Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως Σύρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων