31/08/2022 31/08/2022 Για την επέτειο των 43 χρόνων Αρχιερατείας του, ευχήθηκαν στον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστο και τους Καθηγητές κ. Εμμ. Καραγεωργούδη και Αθαν. Καψάλη. Ο Σεβασμιώτατος η. Δωρόθεος μετέβη σήμερα στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μονεμβασίας όπου εκεί ιερουργούσε ο...
31 Αυγούστου, 2022 - 21:40
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2022 - 21:45

Ο Μητροπολίτης Σύρου συνεχάρη τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας για την 43η Επέτειο Αρχιερατείας του

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σύρου συνεχάρη τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας για την 43η Επέτειο Αρχιερατείας του

Για την επέτειο των 43 χρόνων Αρχιερατείας του, ευχήθηκαν στον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστο και τους Καθηγητές κ. Εμμ. Καραγεωργούδη και Αθαν. Καψάλη. Ο Σεβασμιώτατος η. Δωρόθεος μετέβη σήμερα στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μονεμβασίας όπου εκεί ιερουργούσε ο Σεβασμιώτατος κ. Ευστάθιος.

Κηρύσσων το θείο λόγο, κατά προτροπή του Σεβασμιωτάτου κ. Ευσταθίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανεφέρθηκε στο περιεχόμενο των ευχών επί χειροτονία Επισκόπου, εστιάζοντας στο σημείο όπου ο χειροτονών παρακαλεί το Θεό να γίνει ο χειροτονούμενος Επίσκοπος «φως των εν σκότει», «διδάσκαλος νηπίων», «παίδευσης αφρόνων» και «φωστήρ εν τω κόσμω».

Ακόμη, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος υπογράμμισε ότι με τη θεοφιλή και λαοφιλή Ποιμαντορία του ο Σεβασμιώτατος κ. Ευστάθιος αναδείχθηκε όντως άξιος της επισκοπικής αυτής ευχής, με το κοινωνικό του έργο, τα Ιδρύματα που ίδρυσε και την ποιμαντική, πνευματική και κηρυκτική του δράση, την οποία αναγνωρίζει και τιμά ο κλήρος και ο λαός της Μητροπόλεως του, η Εκκλησία, αλλά και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο δέχθηκε σχετική εισήγησή του και προέβη στην κατάταξη στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας του Εθνοϊερομάρτυρος Επισκόπου Λακεδαίμονος Ανανία Λαμπάρδη.

Τέλος, ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο κ. Ευστάθιο, με λόγους υιϊκού σεβασμού, και εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου κ. Θεοκτίστου, διατελέσαντος Βοηθού Επισκόπου του με τον τίτλο του Ανδρούσης, αλλά και εκ μέρους των παρισταμένων Αρχών, του Ταξιάρχου της ΕΛΑΣ, των Κληρικών, των Μοναχών και του πιστού λαού, που είχε κατακλύσει το Ναό και τη Μονή, μακροχρόνιο και καρποβριθή Αρχιερατεία.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος ευχαρίστησε με εγκάρδιους λόγους τους Αρχιερείς και τους παραστάντες πιστούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων