17/05/2020 17/05/2020 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β´, ιερούργησε σήμερα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, επιλεγομένη “των Ψαριανών”, με την παρουσία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη, του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικολάου Λειβαδάρα, του Προέδρου του Πρωτοδικείου Σύρου κ. Κωνσταντίνου Πασιαλή και πολλών πιστών, και ιδιαίτερα μικρών παιδιών, που παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία και προσήλθαν...
17 Μαΐου, 2020 - 19:03
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2020 - 18:32

“Ο πιστός λαός αυλίζεται και πάλι στον Οίκο του Πατρός”

Διαδώστε:
“Ο πιστός λαός αυλίζεται και πάλι στον Οίκο του Πατρός”

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β´, ιερούργησε σήμερα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, επιλεγομένη “των Ψαριανών”, με την παρουσία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη, του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικολάου Λειβαδάρα, του Προέδρου του Πρωτοδικείου Σύρου κ. Κωνσταντίνου Πασιαλή και πολλών πιστών, και ιδιαίτερα μικρών παιδιών, που παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία και προσήλθαν στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, τηρώντας με προσοχή τις αποστάσεις, γεγονός που ανάγκασε πολλούς να παραμείνουν στον αύλειο χώρο του Ναού.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , αφού εξέφρασε τη χαρά της Εκκλησίας και την προσωπική του για την επιστροφή των πιστών στους Ιερούς Ναούς, τονίζοντας ότι και ο Κύριος σήμερα χαίρει με το γεγονός ότι “ο πιστός λαός αυλίζεται και πάλι στον Οίκο του Πατρός” ενώ αναφέρθηκε και στο συμβολισμό της σημερινής Κυριακής της Σαμαρείτιδος, κατά την οποία ο Κύριος, με την Ανάσταση Του, συνέδεσε τα παρελθόντα με τα παρόντα και έδωσε προοπτική και ελπίδα στα μέλλοντα.

Τόνισε ότι ο Κύριος συνδιαλέγεται και αποκαλύπτει την παρουσία του Θεού σε μια αμαρτωλή εκπρόσωπο της ανθρωπότητας, ότι δηλαδή ο Θεός είναι Πνεύμα και κοινός Πατέρας όλων των ανθρώπων, οι ο οποίοι έτσι γίνονται μεταξύ τους αδελφοί, και μετατραπεί το σκοτάδι της Σαμαρείτιδος σε φως, αναδεικνύοντας την ίδια σε φωτεινή μορφή, την Αγία Φωτεινή και αποδεικνύοντας ότι ο καθένας μας, όσο αμαρτωλός και να είναι, μπορεί να επανέλθει στο φως του Χριστού, αρκεί να έχουμε πίστη και ελπίδα σ’ Αυτόν, που πάντα μας περιμένει στην αγκαλιά Του.

Τέλος, αφού ευχήθηκε να υποχωρήσει γρήγορα η πανδημία, η οποία απέδειξε την αδυναμία του σύγχρονου ανθρώπου, που με την τεχνολογία του έχτισε ένα νέο Πύργο της Βαβέλ, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και, μαζί με το αντίδωρο, τους διένειμε, ως ευλογία, αναμνηστική εικόνα της Αναστάσεως με πασχάλιες ευχές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων