20/07/2020 20/07/2020 Με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού, Αρχιμ. Μακαρίου, και Εφημερίων της Σύρου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλιού, στην κατάφυτη παραθεριστική περιοχή του Επισκοπείου Σύρου, παρόντων του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Ἀνω Σύρου κ. Πέτρου Ραουζαίου, του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαζαρέττων κ. Παρασκευά...
20 Ιουλίου, 2020 - 22:36
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2020 - 22:23

“Ο Προφήτης Ηλίας υπήρξε άνθρωπος του Θεού και δίκαιος”

Διαδώστε:
“Ο Προφήτης Ηλίας υπήρξε άνθρωπος του Θεού και δίκαιος”

Με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού, Αρχιμ. Μακαρίου, και Εφημερίων της Σύρου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλιού, στην κατάφυτη παραθεριστική περιοχή του Επισκοπείου Σύρου, παρόντων του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Ἀνω Σύρου κ. Πέτρου Ραουζαίου, του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαζαρέττων κ. Παρασκευά Ζαχαρία και πολλών προσκυνητών, οι οποίοι τηρούσαν με ακρίβεια τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, εντός και εκτός του Ναού.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , εξ αφορμής του στίχου του Αποστολικού Αναγνώσματος “πολύ ισχύει δέησις δικαίου ενεργουμένη”, αναφέρθηκε στον σήμερα τιμώμενο Προφήτη Ηλία, τονίζοντας ότι υπήρξε άνθρωπος του Θεού και δίκαιος, γι’ αυτό και εισηκούετο από τον Θεό και προέτρεψε τους πιστούς να προσπαθήσουν με τον προσωπικό τους αγώνα, πράγμα όχι ακατόρθωτο, να προσεγγίσουν αυτή την τελειότητα του δικαίου ανθρώπου, όπως την εννοεί η Εκκλησία μας, υπογραμμίζοντας ιδιαιτέρως ότι πρέπει ταυτόχρονα να έχουμε και επίγνωση στην άσκηση της κατά Χριστόν ζωής, γιατί μόνο μέσα από αυτή την επίγνωση μπορούμε πράγματι να οικοδομήσουμε εντός μας ένα υγιή και χαριτωμένο πνευματικό άνθρωπο, χωρίς ακρότητες και χωρίς υπερβολές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων