06/09/2021 07/09/2021 Παρά τις επικρατούσες στη συγκεκριμένη περιοχή δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ έπλευσε το μεσημέρι από τη Σίφνο στη Σέριφο και το εσπέρας τέλεσε τον Εσπερινό στο εορτάζον Ναΰδριο του Αγίου Σώζοντος επί του ομωνύμου ακρωτηρίου, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου, Αρχιμ. Δανιήλ Σιμάκου, του και Αρχιερατικού Επιτρόπου, και του Αρχιμ....
06 Σεπτεμβρίου, 2021 - 21:37
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2021 - 2:17

Ο Σεβασμιώτατος στη Σέριφο παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες

Διαδώστε:
Ο Σεβασμιώτατος στη Σέριφο παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες

Παρά τις επικρατούσες στη συγκεκριμένη περιοχή δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ έπλευσε το μεσημέρι από τη Σίφνο στη Σέριφο και το εσπέρας τέλεσε τον Εσπερινό στο εορτάζον Ναΰδριο του Αγίου Σώζοντος επί του ομωνύμου ακρωτηρίου, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου, Αρχιμ. Δανιήλ Σιμάκου, του και Αρχιερατικού Επιτρόπου, και του Αρχιμ. Ευδόκιμου Καραπαντελάκη, και την παρουσία Σεριφίων πιστών και παραθεριστών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην ποικιλία και την πολυμορφία των τρόπων, με τους οποίους οι Άγιοι κέρδισαν την αγάπη του Θεού και είλκυσαν εφ’ εαυτούς τη Χάρι Του, άλλος με τα συγγράμματά του, άλλος με τη διδασκαλία του, άλλος με την ομολογία του, άλλος με τη φιλανθρωπία του, άλλος με την αγάπη του προς το φυσικό περιβάλλον, άλλος με την άσκηση και άλλος με το μαρτύριο.

«Γι’ αυτό», προσέθεσε, «ο κάθε πιστός θα πρέπει να αξιοποιήσει κατάλληλα τα τάλαντα, που του προσέφερε ο Θεός, ώστε να ακολουθήσει το δικό του, προσωπικό, δρόμο ανάβασης προς το Θεό.
Και όπως ακριβώς», συνέχισε «εμείς απόψε, εν μέσω κακοκαιρίας, ανεβήκαμε το ανηφορικό αυτό μονοπάτι προς τον μικρό αυτό Ιερό Ναό, έτσι και στο πολυτάραχο πέλαγος της ζωής μας πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στο Φάρο τον πνευματικό, τον Ιησού Χριστό, ο Οποίος κατευθύνει το πλοίο της ζωής μας σε απάνεμα λιμάνια γαλήνης και σωτηρίας».

Και, τέλος, ευχήθηκε για το αρξάμενο φθινόπωρο και την προσιούσα Θεομητορική εορτή της Γενέσεως της Θεοτόκου.

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων