16/11/2022 16/11/2022 Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης διοργάνωσε το βράδυ της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2022, στην Αίθουσα της Παιδικής Βιβλιοθήκης, βραδιά μνήμης, κατά την οποία παρουσιάστηκε το βιβλίο «Σπύρος Μουστακλής: Ένας ελεύθερος πολιορκημένος» της κ. Χριστίνας Δημητρακάκη – Μουστακλή. Ομιλητές ήταν ο Αντιστράτηγος ε.α. και Επίτιμος Γενικό Επιθεωρητή Στρατού κ. Δημήτρη Αλευρομάγειρος, ο Ιστορικός...
16 Νοεμβρίου, 2022 - 21:56
Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2022 - 21:57

Ο Σύρου Δωρόθεος στην παρουσίαση βιβλίου για τον «Φρούραρχο της Σύρου»

Διαδώστε:
Ο Σύρου Δωρόθεος στην παρουσίαση βιβλίου για τον «Φρούραρχο της Σύρου»

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης διοργάνωσε το βράδυ της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2022, στην Αίθουσα της Παιδικής Βιβλιοθήκης, βραδιά μνήμης, κατά την οποία παρουσιάστηκε το βιβλίο «Σπύρος Μουστακλής: Ένας ελεύθερος πολιορκημένος» της κ. Χριστίνας Δημητρακάκη – Μουστακλή.

Ομιλητές ήταν ο Αντιστράτηγος ε.α. και Επίτιμος Γενικό Επιθεωρητή Στρατού κ. Δημήτρη Αλευρομάγειρος, ο Ιστορικός – Υπεύθυνος Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη κ. Τάσος Σακελλαρόπουλος και η συγγραφέας του βιβλίου κ. Χριστίνα Δημητρακάκη – Μουστακλή.

Την εκδήλωση, στην οποία παρέστησαν ο  Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και πολλοί Συριανοί, χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας, η κα Ειρήνη Δράκου, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Γραφείου Βιβλιοθηκών και Εικαστικών Δραστηριοτήτων και η κα Ασπασία Παπακωνσταντίνου, Προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη ζωή και τη δράση του Αντισυνταγματάρχη Σπύρου Μουστακλή, που υπήρξε σύμβολο της αντίστασης κατά της δικτατορίας του 1967.

Σημειώνεται ότι ο Σπύρος Μουστακλής είχε υπηρετήσει στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Σύρου, έζησε στη Σύρο, είχε αναγορευθεί επίτιμος Δημότης Σύρου από τον αείμνηστο Δήμαρχο καπετάν-Νίκο Φιλάρετο και είχε χαρακτηρισθεί «Φρούραρχος της Σύρου».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων