12/12/2022 12/12/2022 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρύτση, στην Αθήνα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, με την άδεια και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’  τη Θεία Λειτουργία με αφορμή την εορτή των Συριανών σε Αθήνα και Πειραιά. Ο ιεράρχης ήταν συμπαραστατούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού και Πανεπιστημιακό Καθηγητή π....
12 Δεκεμβρίου, 2022 - 15:50
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2022 - 15:56

Ο Σύρου Δωρόθεος τίμησε τους Συριανούς της Αττικής (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ο Σύρου Δωρόθεος τίμησε τους Συριανούς της Αττικής (ΦΩΤΟ)

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρύτση, στην Αθήνα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, με την άδεια και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’  τη Θεία Λειτουργία με αφορμή την εορτή των Συριανών σε Αθήνα και Πειραιά.

Ο ιεράρχης ήταν συμπαραστατούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού και Πανεπιστημιακό Καθηγητή π. Νικόλαο Ιωαννίδη, τον Συνεφημέριό του, τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, Αρχιμ. Βενέδικτο Φραγκογιάννη, και τον Διάκονό του. Παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Συριανών κ. Δημήτριος Βαφίας,  μέλη του ΔΣ και του Συνδέσμου, ο Πρόεδρος του Φιλολογικού Συνδέσμου «Παρνασσός» κ. Βασιλ. Παπακωνσταντινόπουλος, ο  κ. Ι. Βρούτσης, ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος και πολλοί Συριανοί και Κυκλαδίτες από την Αθήνα και τον Πειραιά.

Ο ιεράρχης στην ομιλία του αφού αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Συριανών για την τήρηση της εορτής αυτής, καθώς και για το Ημερολόγιο του Συνδέσμου, που είναι αφιερωμένο στους Ευεργέτες της Σύρου.

Στη συνέχεια, τελέσθηκε μικρή λιτανεία, εντός του Ναού, της μεταφερθείσας από την Ερμούπολη ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου και μνημόσυνο των αποβιωσάντων Προέδρων και μελών του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», τον Πρόεδρο του οποίου ο Σεβασμιώτατος ιδιαιτέρως συνεχάρη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων