06/11/2022 06/11/2022 Στην Ορεστιάδα ευρίσκεται ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, κατόπιν πρόσκλησης του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, κομίζοντας από την Ιερά Μονή Παναχράντου-Αγίου Παντελεήμονος νήσου Άνδρου την τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος, την οποία συνοδεύουν ο Ηγούμενος Αρχιμανδρίτης Ευδόκιμος και Πατέρες της Μονής. Η επίσημη υποδοχή έγινε στα πρόπυλα του Ιερού Ναού Παμμεγίστων...
06 Νοεμβρίου, 2022 - 11:14
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2022 - 10:24

Οι Ακρίτες της Ορεστιάδος υποδέχθηκαν με κατάνυξη την τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος

Διαδώστε:
Οι Ακρίτες της Ορεστιάδος υποδέχθηκαν με κατάνυξη την τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος

Στην Ορεστιάδα ευρίσκεται ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, κατόπιν πρόσκλησης του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, κομίζοντας από την Ιερά Μονή Παναχράντου-Αγίου Παντελεήμονος νήσου Άνδρου την τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος, την οποία συνοδεύουν ο Ηγούμενος Αρχιμανδρίτης Ευδόκιμος και Πατέρες της Μονής.

Η επίσημη υποδοχή έγινε στα πρόπυλα του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σαγήνης – Ορεστιάδος, ο οποίος εφέτος εορτάζει τα 40 χρόνια από τα εγκαίνιά του, στην οποία παρέστησαν ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο Δήμαρχος Σουφλίου κ. Παναγιώτης Καλακίκος, ο Διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος κ. Πέτρος Δασκαλάκης, η Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμότειχου, Αστυνόμος Α’ κα Αναστασία Πουρναρά, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σαγήνης κα Εμμανουηλίδου, Αξιωματικοί του Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας, οι Εφημέριοι της Ορεστιάδος και μέγα πλήθος πιστών.

Τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ και τη συνοδεία του υποδέχθηκε και καλωσόρισε με εγκάρδιους λόγους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος κ. Δαμασκηνός, ο οποίος χαρακτήρισε μεγάλη ευλογία για τον λαό της ακριτικής Ορεστιάδος την άφιξη της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος, ύστερα από τη διετή δοκιμασία της πανδημίας, ανεφέρθη στους πολυετείς φιλικούς και πνευματικούς δεσμούς, που τον συνδέουν με τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ , τον οποίο και ευχαρίστησε, μαζί με τον Ηγούμενο και τους Πατέρες της Μονής Παναχράντου για την διακομιδή του ιερού λειψάνου, προς υγεία, ευλογία και επιστηριγμό των πιστών!

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αντιφωνών τον Σεβασμιώτατο κ. Δαμασκηνό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι αισθάνεται δέος ευρισκόμενος στην εσχατιά αυτή της Πατρίδος, τα σύνορα της οποίας φυλάσσουν με θυσιαστικό φρόνημα και αυταπάρνηση οι Έλληνες στρατιώτες και συνοριοφύλακες, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δαμασκηνό, τον οποίο χαρακτήρισε «Λεωνίδα» των Θερμοπυλών της Ορεστιάδος, για την υποδοχή του, τους λόγους της αγάπης του, την πολυετή αδιατάρακτη φιλία του και ευχήθηκε σε όλους ο Άγιος Παντελεήμων να τους χαρίζει υγεία και δύναμη.

Απευθυνόμενος δε προς τους παρόντες μαθητές της Σχολής Αστυφυλάκων, τους υπενθύμισε ότι ο Άγιος Παντελεήμων ήτο συνομήλικός τους και τους προέτρεψε ό, τι κάνουν στη ζωή τους να το κάνουν με πίστη, η οποία εγγυάται την επιτυχία των προσπαθειών τους και την υπέρβαση των οποίων δυσκολιών της ζωής τους.

Προ της ελεύσεώς του στην Ορεστιάδα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, μετά του συνοδεύοντος αυτόν Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος κ. Δαμασκηνού, διερχόμενοι από το Σουφλί, επισκέφθησαν το Μουσείο Μετάξης, στο οποίο τους ξενάγησε ο Διευθυντής κ. Γεώργιος Τσακίρης.

      

Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων