27/12/2023 27/12/2023 Ο ιδρυθείς το 1860 Σύνδεσμος Κρητών Σύρου εόρτασε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου την μνήμη των Αγίων Δέκα Κρητών Μαρτύρων, ιερά Εικόνα των οποίων φυλάσσεται από κτήσεώς του σ’ αυτόν. Την αρτοκλασία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος στην ευχετήριο προσλαλιά του μίλησε περί της...
27 Δεκεμβρίου, 2023 - 12:34
Τελευταία ενημέρωση: 27/12/2023 - 12:19

Οι εν Σύρω Κρήτες τίμησαν την μνήμη των Προστατών τους Αγίων Δέκα Μαρτύρων

Διαδώστε:
Οι εν Σύρω Κρήτες τίμησαν την μνήμη των Προστατών τους Αγίων Δέκα Μαρτύρων

Ο ιδρυθείς το 1860 Σύνδεσμος Κρητών Σύρου εόρτασε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου την μνήμη των Αγίων Δέκα Κρητών Μαρτύρων, ιερά Εικόνα των οποίων φυλάσσεται από κτήσεώς του σ’ αυτόν.

Την αρτοκλασία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος στην ευχετήριο προσλαλιά του μίλησε περί της μαρτυρίας του αίματος και της συνειδήσεως που διαχρονικά σηματοδοτεί την πορεία των πιστών και της Εκκλησίας, καθώς και στην πίστη, την υπομονή και την αγάπη που διέκριναν τους Αγίους Δέκα.

Τέλος, συνεχάρη την Πρόεδρο και τα Μέλη του Συνδέσμου Κρητών Σύρου και ευχήθηκε σε όλους τους παρεπιδημούντες στη Σύρο Κρήτες για το επί θύραις νέο έτος.

 

 

Πηγή: Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως Σύρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων