19/01/2022 19/01/2022 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου Σερίφου ιερούργησε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, με την συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου και των Εφημερίων της νήσου και την παρουσία του Δημάρχου Σερίφου κ. Κώστα Ρεβίνθη, Δημοτικών Συμβούλων και διατελεσάντων Δημάρχων και πολλών πιστών. Μεταξύ άλλων, στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι “ο Χριστός είναι...
19 Ιανουαρίου, 2022 - 13:00
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2022 - 12:31

Οι Σερίφιοι τίμησαν την ιερά μνήμη του Αγίου Αθανασίου

Διαδώστε:
Οι Σερίφιοι τίμησαν την ιερά μνήμη του Αγίου Αθανασίου

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου Σερίφου ιερούργησε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, με την συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου και των Εφημερίων της νήσου και την παρουσία του Δημάρχου Σερίφου κ. Κώστα Ρεβίνθη, Δημοτικών Συμβούλων και διατελεσάντων Δημάρχων και πολλών πιστών. Μεταξύ άλλων, στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι “ο Χριστός είναι η ζωή και προσφέρει μόνο ζωή, γι’ αυτό και η Εκκλησία δεν τρέφει κακία για τους πολεμίους Του, αλλά είναι χρέος της και υποχρέωσή της να διακηρύττει τις Αλήθειές Της”.

Στο κήρυγμά του, την Τρίτη 18 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσφορά προς την Εκκλησία και την Ορθοδοξία των δύο σήμερα τιμωμένων Πατριαρχών Αλεξανδρείας, των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου, τονίζοντας ότι στην Α΄ και Γ΄ Οικουμενική Σύνοδο στήριξαν την Ορθόδοξη διδασκαλία, σχετικά με το πρόσωπο του Ιησού Χριστού και της Θεοτόκου, αντιστοίχως.

Ακόμη υπογράμμισε ότι και σήμερα υπάρχουν Χριστομάχοι, ιδιαίτερα μάλιστα τα τελευταία δύο χρόνια, οι οποίοι καταφέρονται κατά του Ιησού Χριστού και του ιερού Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και ενσπείρουν μεταξύ των πιστών φόβους και αμφιβολίες, απομακρύνοντάς τους από το Ποτήριο της Ζωής.

Προσέθεσε, μάλιστα, ότι ο Χριστός είναι η ζωή και προσφέρει μόνο ζωή, γι’ αυτό και η Εκκλησία δεν τρέφει κακία για τους πολεμίους Του, αλλά είναι χρέος της και υποχρέωσή της να διακηρύττει τις Αλήθειές Της.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας και υπό τις επευφημίες των παρισταμένων πιστών, χειροθέτησε Πνευματικό τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σερίφου, Αρχιμ. Δανιήλ Σιμάκου, ο οποίος στα 20 χρόνια της διακονίας του στο νησί έχει κατακτήσει την αγάπη όλων των Σεριφίων.

Μετά ταύτα ο Σεβασμιώτατος μετέβη στη Μύκονο και την Τήνο, τελέσας εξοδίους Ακολουθίες, προσφιλών προσώπων και εν συνεχεία κατέληξε στην Ερμούπολη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων