05/02/2023 05/02/2023 Τα 200 χρόνια από την Εύρεση της Αγίας Εικόνος της Μεγαλόχαρης στο ιερό νησί της Τήνου εόρτασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’  με τα μέλη της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων. Ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε σήμερα Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου, της οδού Μετσόβου, στην Αθήνα, με την άδεια...
05 Φεβρουαρίου, 2023 - 18:53
Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2023 - 23:03

Οι Τήνιοι στην Αθήνα γιόρτασαν τα 200 χρόνια από την Εύρεση της Εικόνος της Μεγαλόχαρης στην Τήνο

Διαδώστε:
Οι Τήνιοι στην Αθήνα γιόρτασαν τα 200 χρόνια από την Εύρεση της Εικόνος της Μεγαλόχαρης στην Τήνο

Τα 200 χρόνια από την Εύρεση της Αγίας Εικόνος της Μεγαλόχαρης στο ιερό νησί της Τήνου εόρτασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’  με τα μέλη της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων.

Ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε σήμερα Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου, της οδού Μετσόβου, στην Αθήνα, με την άδεια και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, τον οποίο εξεπροσώπησε ο και Προϊστάμενος του Ναού Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Κιούσης, επι τη εορτή της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων και τη 200ή επετείω από της Ευρέσεως της Αγίας Εικόνος της Μεγαλόχαρης.

Η εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοιήθηκαν με την παρουσία των Βουλευτών Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού και κ.κ. Ιωάννη Βρούτση και Φιλίππου Φόρτωμα, της Προέδρου της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου, του επί τιμή Ναυάρχου κ. Αλέξ. Λαγουρού, Πολιτευτών των Κυκλάδων, του εκπροσωπούντος τον Δήμαρχο Αθηναίων, Αντιδημάρχου κ. Νικ. Βαφειάδη, της εκπροσωπούσης τον Δήμαρχο Τήνου, κας Ε. Αλοιμόνου, των Μελών της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής κ.κ. Σώχου και Χατζή, του Προέδρου της Αδελφότητος Τηνίων κ. Εμμανουήλ Σκαρή και Μελών του ΔΣ, παρεπιδημούντων και κατοικούντων στην Αθήνα Τηνίων και πολλών πιστών Ενοριτών.


Τη διακονία του θείου λόγου επετέλεσε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολ.Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, ο οποίος ανεφέρθη πνευματικώτατα και διδακτικώτατα στο περιεχόμενο και τα μηνύματα της σημερινής Παραβολής του Τελώνου και του Φαρισαίου.


Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και την Αρτοκλασία, το αντίγραφο της Αγίας Εικόνας, που είχε μεταφερθεί στο Ναό, επέστρεψε, παρά την συνεχή βροχόπτωση, στα Γραφεία της Αδελφότητος, επί της οδού Αλεξάνδρας, όπου φυλάσσεται, με λιτανευτική πομπή, πλαισιουμένη από τη Τμήμα της Φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος, που ευγενώς παρεχώρησε ο Ενδοξώτατος Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος κ. Γεώργιος Αλεξανδράκης.


Ακολούθως, στην αίθουσα της Αδελφότητος πραγματοποιήθηκε σύντομη Πνευματική Πολιτιστική Εκδήλωση, την έναρξη της οποίας κήρυξε ο Πρόεδρος της Αδελφότητος Πλοίαρχος ΕΝ κ. Εμμανουήλ Σκαρής και χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ και ως Πρόεδρος της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, ο οποίος μετέφερε και τις ευχές των μελών της, καθώς και όλοι οι προαναφερθέντες Εκπρόσωποι αρχών και φορέων.


Κεντρικός ομιλητής της εκδηλώσεως ήταν ο Εκπαιδευτικός Θεολογίας και Μουσικής κ. Αλέξανδρος Χατζίρης, ο οποίος , λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, δεν κατέστη δυνατόν να παραστεί και έτσι την ομιλία του, με θέμα «Η Σύνδεση του προσώπου της Οσίας Πελαγίας της Τηνίας με τη θαυματουργική Εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Τήνου», ανέγνωσε μέλος της Αδελφότητος Τηνίων.

        

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων