30/04/2023 30/04/2023 Ο Ιερός Ναός της Αναστάσεως του Κυρίου στον λόφο του Βροντάδου Ερμουπόλεως εόρτασε σήμερα Κυριακή με μεγαλοπρέπεια την ετήσια πανήγυρί του, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β‘ και των Εφημερίων του Ναοού, του πολιού Πρωτοπρ. Αντωνίου Χαλά και Αρχιμανδρίτη Νικολάου Γαβαλλά, με την παρουσία εκπροσώπων των Αρχών της πόλεως και της νήσου, των...
30 Απριλίου, 2023 - 16:20
Τελευταία ενημέρωση: 30/04/2023 - 16:10

Πανήγυρις του Ιερού Ναού Ανάστασης του Κυρίου στον λόφο του Βροντάδου Ερμουπόλεως

Διαδώστε:
Πανήγυρις του Ιερού Ναού Ανάστασης του Κυρίου στον λόφο του Βροντάδου Ερμουπόλεως

Ο Ιερός Ναός της Αναστάσεως του Κυρίου στον λόφο του Βροντάδου Ερμουπόλεως εόρτασε σήμερα Κυριακή με μεγαλοπρέπεια την ετήσια πανήγυρί του, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β‘ και των Εφημερίων του Ναοού, του πολιού Πρωτοπρ. Αντωνίου Χαλά και Αρχιμανδρίτη Νικολάου Γαβαλλά, με την παρουσία εκπροσώπων των Αρχών της πόλεως και της νήσου, των Αντιδημάρχων του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης κ. Νικ. Φωτεινιά και κας Αγγελικής Πρίντεζη, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Άνω Σύρου κ. Πέτρου Ραουζαίου, των υποψηφίων Δημάρχων κ.κ. Αλεξάνδρου Αθανασίου και Άρη Ρώτα, του Προέδρου του Συνδέσμου Συριανών κ. Δημ. Βαφία, του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Βροντάδου και πολλών πιστών.

Κηρύσσων τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στα πρόσωπα του Ιωσήφ και των Αγίων Μυροφόρων Γυναικών.

Ομιλών για τον ευσχήμονα Ιωσήφ  υπογράμμισε ότι θα πρέπει, σε καιρούς εχθρικούς για τον χριστιανισμό, να κηρύσσουμε τον Χριστό και να διατρανώνουμε την πίστη μας σ’ Αυτόν, όχι με φωνές και θορυβώδες εκδηλώσεις, αλλά με τη ζωή και το παράδειγμά μας.

Αναφερόμενος δε στις Μυροφόρες Γυναίκες, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τόνισε ότι θα πρέπει να πλησιάζουμε τους ανθρώπους, που η κοινωνία μας θεωρεί περιθωριακούς και στιγματισμένους, χωρίς φόβο και με τη θυσιαστική αγάπη μας να τους επιχέουμε το μύρο της αγάπης και της φιλανθρωπίας. Για την χωρίς φόβο αγάπη τους προς το Χριστό, προσέθεσε, ευλογήθηκαν απ’ Αυτόν να γίνουν αυτές οι πρώτες Ευαγγελίστριες της Αναστάσεώς Του, και όχι οι φοβισμένοι και καταπτοημένοι Μαθητές Του.

Ευχαρίστησε, τέλος, και συνεχάρη τους Εφημερίους του Ναού, Αρχιμ. Νικόλαο Γαβαλλά και Αντώνιο Χαλά, τους Επιτρόπους και τους διακονητές, καθώς και τη Χορωδία «Αντιφωνικό Μέλος», που και σήμερα απέδωσε τους ύμνους της Θείας Λειτουργίας και απηύθυνε σε όλους τις Αναστάσιμες ευχές του.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανέγνωσε την «Ευχή εισερχομένου εις Εκκλησιαστικήν Διακονίαν» σε ευλαβή νέο, διακονούντα το Ιερό Βήμα του Ναού.


Ακολούθησε μικρά λιτάνευση των Εικόνων της Αναστάσεως και του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Πλάτωνος και, προ του σήματος της Καταστροφής της Χίου, στον αύλιο χώρο του Ναού, ανεπέμφθη δέηση και κατατέθηκαν στεφάνια από τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Συριανών και υπό του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Βροντάδου.

Κατά την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωροθεος Β’ διάνειμε δώρα στα παιδιά και σε όλους Πασχάλια αυγά, που είχαν προηγουμένως ευλογηθεί στο Ναό.
Τέλος, παρετέθη σε όλους μικρά Εκκλησιαστική δοχή.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ το απόγευμα θα τελέσει τα Θυρανοίξια ιερού Παρεκκλησίου στην περιοχή Δελφίνι της Σύρου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων