24/01/2020 24/01/2020 Ο Σεβασμιώτατος Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στο τιμώμενο επ` ονόματι της Οσίας Ξένης Μετόχιο της Ιεράς Μητροπόλεως, επί της οδού Αχαρνών, στην περιοχή Κάτω Πατησίων Αθηνών, όπου και η Φοιτητική Εστία της Ιεράς Μητροπόλεως, με την συμμετοχή Κληρικών από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και άλλες Μητροπόλεις και την παρουσία της Βουλευτού...
24 Ιανουαρίου, 2020 - 11:13
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2020 - 10:45

Πανηγύρισε το Μετόχι της Οσίας Ξένης επί της οδού Αχαρνών

Διαδώστε:
Πανηγύρισε το Μετόχι της Οσίας Ξένης επί της οδού Αχαρνών

Ο Σεβασμιώτατος Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στο τιμώμενο επ` ονόματι της Οσίας Ξένης Μετόχιο της Ιεράς Μητροπόλεως, επί της οδού Αχαρνών, στην περιοχή Κάτω Πατησίων Αθηνών, όπου και η Φοιτητική Εστία της Ιεράς Μητροπόλεως, με την συμμετοχή Κληρικών από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και άλλες Μητροπόλεις και την παρουσία της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικ. Μονογυιού, του επί τιμή Προέδρου της Αδελφότητος Τηνίων κ. Παπαδημητρίου, των Μυκονίων Πανεπιστημιακών Ιατρών Φραγκίσκου και Δημητρίου Χανιώτη, του Προέδρου της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος κ. Πελοπίδα Αγγελόπουλου και πλήθους πιστών.

 

 

 

 

 

Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, αφού εξέφρασε προς όλους τις ευχαριστίες του για την αγάπη που επιδεικνύουν προς το ιερό αυτό Παρεκκλήσιο και την πλησίον αυτού Φοιτητική Εστία, αναφέρθηκε στη συμπλήρωση 100 ετών από της ανεγέρσεως του Ναού (1920-2020) από τους μακαριστούς Μυκονίους Παναγιώτη και Ξένη Ξεναρίου, ο οποίος δι’ ενεργειών του προκατόχου του, αοιδίμου Μητροπολίτου Σύρου Δωροθέου Α’ και Συνοδική Διαγνώμη, επί αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Σεραφείμ ανεγνωρίσθη ως Μετόχιο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Αθήνα, και ομίλησε περί της θεολογίας του Ναού, τονίσας τη διδασκαλία του Αποστόλου Παύλου, κατά την οποία το σώμα του ανθρώπου αποτελεί Ναό, με την καρδιά του να επέχει θέση ιερού Βήματος.

Αναφέρθηκε επίσης στην επιλογή της Οσίας Ξένης να αποξενωθεί από τον πολύβουο και πολυτάραχο κόσμο και να οικειωθεί με το Χριστό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην παρακείμενη Φοιτητική Εστία της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή Αρχιμ. Μελέτιο Ζαχαρόπουλο,τον οποίο συνεχάρη εγκαρδίως για το επιτελούμενο στην Εστία έργο και για τη μέριμνά του, καθώς και με τον Υπεύθυνο κ. Αθανάσιο Χαμχούγια, συνομίλησε με τους φιλοξενουμένους στην Εστία νέους και νέες σπουδαστές και σπουδάστριες από τα νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως και άλλες περιοχές της Ελλάδος, προς τους οποίους απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και συμβουλές, τους ευχαρίστησε για τον πολιτισμένο και ευγενικό τρόπο, με τον οποίο συμβιώνουν, χωρίς προβλήματα, έκανε μια σύντομη αναδρομή στο ιστορικό της Εστίας, έργο και προσφορά προς τους νέους του αοιδίμου Προκατόχου του Δωροθέου Α’ (Στέκα), και τους διένειμε ευλογίες.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων