14/07/2023 14/07/2023 Συμπαραστατούμενος από κληρικούς του Αγίου Όρους και της Μυκόνου, όπως χθες στον Εσπερινό, και συνευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ιερούργησε σήμερα το πρωί στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, στην περιοχή «Καλαφάτης» της Μυκόνου, με την παρουσία των κτητόρων του Ναού και πολλών πιστών....
14 Ιουλίου, 2023 - 17:22
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2023 - 17:35

Πανηγύρισε το παρεκκλήσι του Αγίου Νικοδήμου στη Μύκονο

Διαδώστε:
Πανηγύρισε το παρεκκλήσι του Αγίου Νικοδήμου στη Μύκονο

Συμπαραστατούμενος από κληρικούς του Αγίου Όρους και της Μυκόνου, όπως χθες στον Εσπερινό, και συνευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ιερούργησε σήμερα το πρωί στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, στην περιοχή «Καλαφάτης» της Μυκόνου, με την παρουσία των κτητόρων του Ναού και πολλών πιστών.

Στο εμπνευσμένο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος εστίασε το λόγο του στη λέξη «θεόφρων», υπογραμμίζοντας ότι όλοι οι Άγιοι, όπως και ο σήμερα τιμώμενος Ἀγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, υπήρξαν θεόφρονες, είχαν δηλαδή θείο φρόνημα και έτσι κατόρθωσαν να αγαπούν το Θεό και να διακονούν με θυσιαστική αγάπη το συνάνθρωπο.

Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους φιλαγίους κτήτορες του Παρεκκλησίου και ευχήθηκε σε όλους να έχουν υγεία και κάθε παρά Κυρίου ευλογία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων