27/08/2019 27/08/2019 Στον Εόρτιο Εσπερινό που τελέσθηκε  στο ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου, κατέναντι των Παρεκκλησίων του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Βαρβαρας, που βρίσκονται στο σταυροδρόμι της Χώρας Μυκόνου, στην περιοχή “Τρία Πηγάδια”, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ με τη συμμετοχή του Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου, του Εφημερίου Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη, και την παρουσία...
27 Αυγούστου, 2019 - 9:14

Πλήθος κόσμου στην μνήμη του Αγίου Φανουρίου στη χώρα της Μυκόνου

Διαδώστε:
Πλήθος κόσμου στην μνήμη του Αγίου Φανουρίου στη χώρα της Μυκόνου

Στον Εόρτιο Εσπερινό που τελέσθηκε  στο ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου, κατέναντι των Παρεκκλησίων του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Βαρβαρας, που βρίσκονται στο σταυροδρόμι της Χώρας Μυκόνου, στην περιοχή “Τρία Πηγάδια”, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ με τη συμμετοχή του Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου, του Εφημερίου Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη, και την παρουσία μεγάλου πλήθους Μυκονίων και παρεπιδημούντων, οι οποίοι προσήλθαν προσφέροντας τις πατροπαράδοτες πίττες προς τον Άγιο Φανούριο.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , εξ αφορμής της αναμμένης λαμπαδας στο χέρι του Αγίου, όπως την ιστόρησε στην εικόνα του Μεγαλομάρτυρα ο Αγιογράφος του, αναφέρθηκε στο φως του Χριστού, που πρέπει να φωτίζει την ψυχή και τη ζωή των πιστών, οι οποίοι έτσι θα αναδεικνύονται φως του κόσμου, ευλόγησε τις προσφερθείσες πιτες του Αγίου Φανουρίου και συνεχάρη τον Προνοιάρχη του Παρεκκλησίου, Αναγνώστη κ. Σπυρ. Ξυδάκη, για τη μέριμνά του και τον προευτρεπισμό της Πανηγύρεως.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων