06/08/2022 06/08/2022 Την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος τέλεσε σήμερα το πρωί, στον ιστορικό φερώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος Β’ , με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού.  Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ομίλησε για το θεολογικό περιεχόμενο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και στη...
06 Αυγούστου, 2022 - 16:27
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2022 - 16:21

Πλήθος Σύριων και παραθεριστών τίμησαν τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος στην Ερμούπολη

Διαδώστε:
Πλήθος Σύριων και παραθεριστών τίμησαν τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος στην Ερμούπολη

Την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος τέλεσε σήμερα το πρωί, στον ιστορικό φερώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος Β’ , με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού. 

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ομίλησε για το θεολογικό περιεχόμενο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και στη συμμετοχή του ανθρώπου στις άκτιστες ενέργειες του Θεού, κατά τη διδασκαλία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

Συνεχάρη δε τους επιτυχόντες στις εφετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις και συνέστησε σε όσους δεν πέτυχαν το στόχο τους να επαναλάβουν την προσπάθειά τους, χωρίς να χάνουν την αισιοδοξία τους. Ευχαρίστησε, τέλος, τους Εφημερίους του Ναού, Πρωτοπρεσβυτέρους Εμμανουήλ Συρίγο και Αντώνιο Βελούδιο, και τους συνεργάτες τους, για το επίμοχθο, διαρκές και αθόρυβο έργο τους στη συντήρηση και προστασία του ιστορικού Ναού, και ευχήθηκε σε όλους για τον Δεκαπενταύγουστο.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευλόγησε το νέο καρπό της αμπέλου, αναφερθείς στην καταξίωση των υλικών αγαθών επ` ωφελεία του ανθρώπου και στον αγιασμό τους, διά της παρουσίας του Κυρίου, ο Οποίος ήρθε για να μεταμορφώσει και νά “ποιήσει καινά” τα πάντα.

Παρέστησαν ο επί τιμή Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Ρωμ. Κεδίκογλου, ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Ιω. Βρούτσης, ο επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλέξ. Αθανασίου, ο διατελέσας Βουλευτής κ. Ιω. Μανούσος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των Συριανών, ο επί τιμή Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Φακορέλη, ο εξ Αμερικής επιχειρηματίας, ιεροψάλτης και αρωγός του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Παράβαλος, και πλήθος πιστών Συρίων και παραθεριστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων