29/06/2021 30/06/2021 Την Κύθνο επισκέπτεται από χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, επί τη εορτή των Αγίων Αποστόλων. Το απόγευμα της Δευτέρας 28 Ιουνίου, προέστη του Εόρτιου Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου και της Αγίας Άννης Δρυοπίδος, με τη συμμετοχή των δύο Εφημερίων της νήσου, Πρωτοπρεσβυτέρων Νικολάου Δανιήλ και Χαριλάου Δημητρίου, και...
29 Ιουνίου, 2021 - 12:07
Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2021 - 9:18

Ποιμαντική επίσκεψη στην Κύθνο πραγματοποιεί ο Μητροπολίτης Σύρου

Διαδώστε:
Ποιμαντική επίσκεψη στην Κύθνο πραγματοποιεί ο Μητροπολίτης Σύρου

Την Κύθνο επισκέπτεται από χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, επί τη εορτή των Αγίων Αποστόλων.

Το απόγευμα της Δευτέρας 28 Ιουνίου, προέστη του Εόρτιου Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου και της Αγίας Άννης Δρυοπίδος, με τη συμμετοχή των δύο Εφημερίων της νήσου, Πρωτοπρεσβυτέρων Νικολάου Δανιήλ και Χαριλάου Δημητρίου, και την παρουσία του Δημάρχου Κύθνου κ. Σταμ. Γαρδέρη και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και πλήθους Κυθνίων πιστών, εντός και εκτός του Ναού, οι οποίοι παρηκολούθησαν την Ακολουθία με τάξη και προσοχή.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επεσήμανε τη σημασία και το συμβολισμό του εορτολογικού κύκλου της Εκκλησίας, ο οποίος από το Τριώδιο, τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή, τη Μεγάλη Εβδομάδα, την Ανάσταση, την Ανάληψη και την Πεντηκοστή, ολοκληρώνεται με την εορτή των Αγίων Αποστόλων, εκείνων στους οποίους ο Κύριος έδωσε την εντολή να πορευθούν και να μαθητεύσουν πάντα τα Έθνη, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα της Αγίας Τριάδος, και κηρύσσοντας το Ευαγγέλιο της σωτηρίας ενώπιον αρχόντων και βασιλέων.

Και προσέθεσε ότι οι Άγιοι Απόστολοι, έμπλεοι της Χάριτος του Παναγίου Πνεύματος, κηρύσσουν σε όλους τους ανθρώπους κάθε εποχής ότι ο Χριστός είναι η ζωή και η αλήθεια, η μόνη ασφαλής οδός προς την αληθινή ευτυχία και την επίτευξη των ελπίδων και των ονείρων μας, γεμάτη φως, χωρίς παγίδες και σκοτεινά σταυροδρόμια!

Ευχαρίστησε τους προσελθόντες πιστούς και συνεχάρη τους γονείς για το πλήθος των παιδιών τους, που τα οδήγησαν στο Ναό, διδάσκοντάς τους να αγαπούν την Εκκλησία, την αγάπη, την αλήθεια και την υγιή κοινωνικότητα, έτσι ώστε να παραμένει ζωντανή η ελπίδα και η αισιοδοξία μας για το μέλλον!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων