29/03/2024 29/03/2024 Προερχόμενος από το Λαύριο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β΄, έπλευσε στην Κέα και άμα τη αφίξει του μετέβη στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Καστριανής, στον Ναό του οποίου τέλεσε την Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων. Συμμετείχαν οι Εφημέριοι της Κέας, η Δήμαρχος Κέας κα Ειρ. Βελισσαροπούλου, ο Αντιδήμαρχος κ....
29 Μαρτίου, 2024 - 13:03
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2024 - 13:07

Ποιμαντική Επίσκεψη του Μητροπολίτη Σύρου Δωροθέου στην Κέα

Διαδώστε:
Ποιμαντική Επίσκεψη του Μητροπολίτη Σύρου Δωροθέου στην Κέα

Προερχόμενος από το Λαύριο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β΄, έπλευσε στην Κέα και άμα τη αφίξει του μετέβη στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Καστριανής, στον Ναό του οποίου τέλεσε την Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων.

Συμμετείχαν οι Εφημέριοι της Κέας, η Δήμαρχος Κέας κα Ειρ. Βελισσαροπούλου, ο Αντιδήμαρχος κ. Πορίχης, η Αντιδήμαρχος κα Παναγιώτα Γκουτζαμάνη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κέας κ. Στυλ. Γκρέκας, η Δημοτική Συμβούλου κα Άννα Πορίχη, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κέας, ο Προϊστάμενος και Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κέας και πολλοί Κείοι πιστοί.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ επεσήμανε τις πνευματικές ευκαιρίες, που προσφέρει στους πιστούς η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, με τις κατανυκτικές της Ακολουθίες και τελετές, όπως των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, των Χαιρετισμών προς την Θεοτόκο και της Σταυροπροσκυνήσεως, οι οποίες γονιμοποιούν τα χαρίσματα και τις αρετές κάθε Χριστιανού.

“Όπως με τη βροχή βλαστάνουν άνθη, που κατασκοσμούν και ευωδιάζουν τη γη”, τόνισε χαρακτηριστικά, “έτσι και με τη θεία χάρη, που λαμβανουμε διά της συμμετοχής μας στις Ακολουθίες αυτές, η ψυχή μας βλαστάνει μυρίπνοα ἀνθη αρετής, τα οποία στολίζουν και ευωδιάζουν την κοινωνία μας!“.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ προήδρευσε συνεδριάσεως της Διοικητικής Επιτροπής του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Καστριανής, στην οποία συνεζητήθησαν θέματα αφορώντα στη λειτουργία του.

Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα τελέσει την Ακολουθία της Β΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό της Παναγίας Τριάδος Κορησσίας.

     

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων