19/09/2021 19/09/2021 Προερχόμενος από τη Μύκονο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη σήμερα το πρωί στη Φολέγανδρο και άμα τη αφίξει του ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, Χώρας, με την παρουσία της Δημάρχου Φολεγάνδρου Ευθ. Παπαδοπούλου, της Λιμενάρχου Φολεγάνδρου, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Φολεγάνδρου, Εκπαιδευτικών και πολλών Φολεγανδρίων και παραθεριστών, μεταξύ των...
19 Σεπτεμβρίου, 2021 - 13:18
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2021 - 13:10

Ποιμαντική επίσκεψη του Μητροπολίτη Σύρου στη Φολέγανδρο

Διαδώστε:
Ποιμαντική επίσκεψη του Μητροπολίτη Σύρου στη Φολέγανδρο

Προερχόμενος από τη Μύκονο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη σήμερα το πρωί στη Φολέγανδρο και άμα τη αφίξει του ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, Χώρας, με την παρουσία της Δημάρχου Φολεγάνδρου Ευθ. Παπαδοπούλου, της Λιμενάρχου Φολεγάνδρου, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Φολεγάνδρου, Εκπαιδευτικών και πολλών Φολεγανδρίων και παραθεριστών, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη θεολογική σημασία της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και στο συμβολισμό του στη ζωή κάθε πιστού, ως απόδειξη της αγάπης και της μακροθυμίας του Θεού προς τον άνθρωπο, ο οποίος καλείται να συμμετάσχει τόσο στην χαρμολύπη του Σταυρού όσο και, κυρίως, στη χαρά της Αναστάσεως, μεταδίδοντας προς όλο τον κόσμο το «φαιδρό της Αναστάσεως κήρυγμα».

Εγκατέστησε δε επισήμως το νέο Εφημέριο του Ναού, Οικονόμο Κωνστ. Χαρούλη και προέτρεψε τους πιστούς να τον αγκαλιάσουν, να τον αγαπήσουν, να τον στηρίξουν μαζί με την Πρεσβυτέρα του και να τον δεχθούν ως πνευματικό πατέρα τους.

Ωσαύτως, προέτρεψε τον νέο Εφημέριο να βρίσκεται δίπλα στους Ενορίτες του, στα προβλήματά τους, στις χαρές και τις λύπες τους, ώστε να αναπαύεται η ψυχή τους σ’ αυτόν, στον οποίο θα βρίσκουν παραμυθία και ανακούφιση και έτσι να χαίρεται και η καρδιά του Επισκόπου.

Το εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επιστρέφει στην Ερμούπολη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων