05/04/2023 05/04/2023 Προερχόμενος από την Ερμούπολη και υπό σφοδρή θαλασσοταραχή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ έπλευσε χθες στη Σίκινο, ολοκληρώνοντας στο ολιγάνθρωπο αυτό νησί τις ποιμαντικές επισκέψεις του στα νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως κατά την εφετινή Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Κατά την αποβίβασή του στο λιμανάκι της Αλοπρόνοιας, τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν παιδιά του Νηπιαγωγείου και...
05 Απριλίου, 2023 - 11:09
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2023 - 10:04

Ποιμαντική επίσκεψη του Μητροπολίτη Σύρου στη Σίκινο

Διαδώστε:
Ποιμαντική επίσκεψη του Μητροπολίτη Σύρου στη Σίκινο

Προερχόμενος από την Ερμούπολη και υπό σφοδρή θαλασσοταραχή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ έπλευσε χθες στη Σίκινο, ολοκληρώνοντας στο ολιγάνθρωπο αυτό νησί τις ποιμαντικές επισκέψεις του στα νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως κατά την εφετινή Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Κατά την αποβίβασή του στο λιμανάκι της Αλοπρόνοιας, τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου, με τις δασκάλες τους και την Ηγουμενεύουσα της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής, προσφέροντάς του λουλούδια και σχέδιο του Ιερού Ναού Παντανάσσης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε συγκινημένος τα παιδιά και τις συνοδούς τους και τους υποσχέθηκε να τα επισκεφθεί σήμερα το πρωί, την ώρα της προσευχής.

Το απόγευμα, τέλεσε το Μυστήριο του Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Παντανάσσης, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοπρ. Θεόδωρο Αρσενικό και με τη συνευχητική παρουσία πολλών πιστών, μεταξύ των οποίων η Ηγουμενεύουσα Μοναχή Δωροθέα, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Σικίνου κ. Β. Μαράκης και όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών της νήσου.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην λειτουργική εξέλιξη του ιερού Ευχελαίου και στην αλληγορική σημασία, που προσέδωσε η Εκκλησία στο έλαιο, δίνοντάς του πνευματική υπόσταση, ομίλησε για την ψυχική προετοιμασία των πιστών, για να εορτάσουν επάξια την Ανάσταση του Κυρίου, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τιυς και ευχήθηκε σε όλους για το Άγιο Πάσχα.

Κατά τη διάρκεια της χρίσεως των πιστών, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τους προσέφερε πασχαλινές λαμπάδες και ευλογίες!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων