14/04/2024 17/04/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ επισκέφτηκε την Κίμωλο την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 και τέλεσε την Ακολουθία της Δ’ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Οδηγητρίας, με τη συμμετοχή του Εφημερίου και Αρχιερατικού Επιτρόπου Κιμώλου, Πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Βεντούρη, και του Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Γκουγκούμη, της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας,...
14 Απριλίου, 2024 - 15:09
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2024 - 0:25

Ποιμαντική επίσκεψη του Μητροπολίτη Σύρου στην Κίμωλο

Διαδώστε:
Ποιμαντική επίσκεψη του Μητροπολίτη Σύρου στην Κίμωλο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ επισκέφτηκε την Κίμωλο την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 και τέλεσε την Ακολουθία της Δ’ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Οδηγητρίας, με τη συμμετοχή του Εφημερίου και Αρχιερατικού Επιτρόπου Κιμώλου, Πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Βεντούρη, και του Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Γκουγκούμη, της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, ο οποίος συνοδεύει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο Β’ με την άδεια και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας κ. Κυρίλλου.

Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β’ εστίασε την ανάπτυξη του λόγου του στο Κοντάκιο του Ακαθίστου Ύμνου «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ..», τονίζοντας την ιστορική και θεολογική αξία του για την Εκκλησία και τους πιστούς.

Ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κιμώλου και Εφημέριο του Ναού, τους Επιτρόπους και τους Ιεροψάλτες για την διακονία τους και ευχήθηκε στους πιστούς για το Άγιο Πάσχα.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στη Μήλο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων