27/07/2022 27/07/2022 Την Άνδρο επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, ο οποίος χθες το απόγευμα αρχικά τέλεσε την Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Πιτροφού, με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού, Πρεσβ. Χρήστου Ψαριανού και Εφημερίων των γύρω περιοχών και την παρουσία πολλών πιστών. Προ της ενάρξεως του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος...
27 Ιουλίου, 2022 - 17:37
Τελευταία ενημέρωση: 27/07/2022 - 17:38

Ποιμαντική επίσκεψη του Μητροπολίτη Σύρου Β’ στην Άνδρο

Διαδώστε:
Ποιμαντική επίσκεψη του Μητροπολίτη Σύρου Β’ στην Άνδρο

Την Άνδρο επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, ο οποίος χθες το απόγευμα αρχικά τέλεσε την Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Πιτροφού, με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού, Πρεσβ. Χρήστου Ψαριανού και Εφημερίων των γύρω περιοχών και την παρουσία πολλών πιστών.

Προ της ενάρξεως του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε τρισάγιο επί της κείμενης στα πρόπυλα του Ναού προτομής του αοιδίμου Μητροπολίτη Κοζάνης Διονυσίου (Ψαριανού).

Στο κήρυγμα του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην ίδρυση Ναών προς λατρεία του Θεού και τιμή των Αγίων Του, με κέντρο την Αγία Τράπεζα, υπογραμμίζοντας ότι ο Χριστός ανήγαγε το σώμα του ανθρώπου σε Ναό του Θεού και τονίζοντας ότι οι Άγιοι με την προσωπική του ο καθένας προσφορά μας δίνουν πρότυπα ζωής.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος κ, Δωρόθεος Β’ τέλεσε τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Στραπουργίων, με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού, Αρχιμ. Θεοφάνη, και Εφημερίων από τις πέριξ περιοχές.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ χαρακτήρισε την ύπαρξη των Αγίων ως ευλογία και ευεργεσία Θεού προς τους ανθρώπους, καθώς, έχοντας γνωρίσει την Αλήθεια του Χριστού και έχοντας θυσιαστεί γι’ αυτήν μας υποδεικνύουν την οδό προς την αντιμετώπιση των καθημερινών δυσκολιών.

Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα συνιερουργήσει στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος, μετά του φιλοξενούμενου σ’ αυτήν Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου.

Το εσπέρας της ίδιας μέρας θα τελέσει τον Εόρτιο Εσπερινό στην Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στα Αποίκια.

 

Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων