16/01/2022 17/01/2022 Ποιμαντική περιοδεία στην Σίφνο πραγματοποιεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος το διήμερο 15-16 Ιανουαρίου 2022. Κατόπιν της άφιξης του, μετέβη στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καταβατής, όπου τέλεσε τον Εσπερινό, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της Σίφνου και των Ιεροψαλτών, στον οποίο παρέστησαν η Δήμαρχος Σίφνου κα Μαρία Ναδάλη, ο Πρόεδρος του Δημ....
16 Ιανουαρίου, 2022 - 11:36
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2022 - 22:31

Ποιμαντική περιοδεία Μητροπολίτη Σύρου στην Σίφνο

Διαδώστε:
Ποιμαντική περιοδεία Μητροπολίτη Σύρου στην Σίφνο

Ποιμαντική περιοδεία στην Σίφνο πραγματοποιεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος το διήμερο 15-16 Ιανουαρίου 2022.

Κατόπιν της άφιξης του, μετέβη στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καταβατής, όπου τέλεσε τον Εσπερινό, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της Σίφνου και των Ιεροψαλτών, στον οποίο παρέστησαν η Δήμαρχος Σίφνου κα Μαρία Ναδάλη, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Ν. Χρυσίνης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιω. Γεροντής, ο διατελέσας Έπαρχος Σίφνου κ. Ν. Βενάκης και πολλοί πιστοί.

Στην προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ υπογράμμισε ότι ο νέος χρόνος θα γίνει σίγουρα και αληθινά καλύτερος, αν προσπαθήσουμε πρώτα να γίνουμε εμείς καλύτεροι!

Τόνισε δε ότι στον απολογισμό του χρόνου που πέρασε δεν πρέπει να περιλαμβάνουμε μόνο τα δεινά και τις δυσκολίες, αλλά να προσμετράμε και τις επιτυχίες, που σημειώθηκαν στην πατρίδα, το νησί και την προσωπική μας ζωή, ώστε να αντλούμε απ’ αυτές θάρρος, ελπίδα και όραμα για τους εαυτούς μας, αλλά κυρίως για τα παιδιά μας!

Ακολούθως ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα και άπαντες οι παριστάμενοι, με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, έψαλαν ομοθυμαδόν τα πολύστιχα Κάλαντα της Σίφνου, με τα οποία οι Σίφνιοι βρήκαν την ευκαιρία να ευχαριστήσουν τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για το ενδιαφέρον και την αγάπη του προς τα νησιά και τους κατοίκους τους, τους οποίους επισκέπτεται συχνά, χωρίς να υπολογίζει κύματα θαλάσσης, κούραση και ταλαιπωρία, προκειμένου να βρίσκεται κοντά τους, χαίρων μετά χαιρόντων και κλαίων μετά κλαιόντων, μεταξύ άλλων και τα παρακάτω τετράστιχα, συνθέσεις της κας Αικατερίνης Κοντού:

«Τραβάτε συνεχώς κουπιά,
μ’ ευαισθησία κι ανθρωπιά,
δίπλα στους απελπισμένους,
άρρωστους και πληγωμένους»

«Φορώντας ειδική στολή,
μα και με κίνδυνο πολύ,
στους νοσούντες όπως είδα,
δώσατε κι εκεί ελπίδα»

«Σεβασμιώτατε πολλά,
έτη χαρούμενα καλά,
κι η γλυκειά μας Παναγία,
πάντα να σας δίνει υγεία»

Τέλος διανεμήθηκε η Βασιλόπιτα, που είχε προευτρεπίσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Σίφνου, μαζί με ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ .

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων