14/09/2023 14/09/2023 Στη μικρή νήσο Σίκινο μετέβη χθες ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’. Το απόγευμα τέλεσε τον Εόρτιο Εσπερινό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παντανάσσης-Τιμίου Σταυρού, στον οποίο η ιερά Εικόνα της Υψώσεως είχε μεταφερθεί από τον Πανηγυρά. Η ακολουθία τελέστηκε με τη συμμετοχή των δυο Εφημερίων της νήσου, Πρωτοπρ. Σπυρίδωνος...
14 Σεπτεμβρίου, 2023 - 11:30
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2023 - 11:06

Ποιμαντική Περιοδεία του Μητροπολίτη Σύρου στη Σίκινο

Διαδώστε:
Ποιμαντική Περιοδεία του Μητροπολίτη Σύρου στη Σίκινο

Στη μικρή νήσο Σίκινο μετέβη χθες ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’. Το απόγευμα τέλεσε τον Εόρτιο Εσπερινό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παντανάσσης-Τιμίου Σταυρού, στον οποίο η ιερά Εικόνα της Υψώσεως είχε μεταφερθεί από τον Πανηγυρά.

Η ακολουθία τελέστηκε με τη συμμετοχή των δυο Εφημερίων της νήσου, Πρωτοπρ. Σπυρίδωνος Βουρλάκου και Θεοδώρου Αρσενικού και του εξ Ερμουπόλεως Πρεσβ. Νικολάου Χαρούλη, της Μοναχής Δωροθέας Ηγουμένης της Μονής Χρυσοπηγής και την παρουσία πλείστων πιστών, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος, Εκπαιδευτικοί και πολλά παιδιά.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα μεγάλα γεγονότα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, που συνέβησαν στα Ιεροσόλυμα το 335 μ.Χ., και στην Κωνσταντινούπολη το 629 μ.Χ., και ανέπτυξε τη σημασία του Τιμίου Σταυρού για τη σωτηρία μας και το ρόλο του στη ζωή της Εκκλησίας και των πιστών.

Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους Εφημερίους της Σικίνου για την ποιμαντική τους προσφορά και ευχήθηκε, στους Εκπαιδευτικούς και μαθητές για το νέο σχολικό έτος και σε όλους για το αρξάμενο φθινόπωρο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων