14/01/2023 14/01/2023 Στα πλαίσια της ποιμαντικής περιοδείας του στην ιερά νήσο Μήλο, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε χθες τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρυπητής, Μήλου. Σήμερα ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει τον Εσπερινό στην Κίμωλο και θα ευλογήσει την Βασιλόπιτα στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Κυρίου. Συμμετείχαν οι Εφημέριοι της νήσου και παρευρέθηκαν...
14 Ιανουαρίου, 2023 - 9:15

Ποιμαντική Περιοδεία του Μητροπολίτη Σύρου στην Μήλο

Διαδώστε:
Ποιμαντική Περιοδεία του Μητροπολίτη Σύρου στην Μήλο

Στα πλαίσια της ποιμαντικής περιοδείας του στην ιερά νήσο Μήλο, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε χθες τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρυπητής, Μήλου. Σήμερα ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει τον Εσπερινό στην Κίμωλο και θα ευλογήσει την Βασιλόπιτα στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Κυρίου.

Συμμετείχαν οι Εφημέριοι της νήσου και παρευρέθηκαν οι Βουλευτές Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού και Φιλ. Φόρτωμα, η Έπαρχος Μήλου, ο Δήμαρχος Μήλου, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μήλου, ο εκπρόσωπος των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, ο Διευθυντής του Τάγματος Εθνοφυλακής Μήλου, Εκπαιδευτικοί, ο Διευθυντής της Εταιρείας «IMERIS» Μήλου κ. Σανούδος, ο Διευθυντής της Εθνικής Τραπέζης, η Πρόεδρος της Φιλοπρόοδου Αδελφότητας Τρυπητής και πολλοί πιστοί και ιδιαίτερα πολλά παιδιά.

Στην ευχετήριο ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη σημασία της Εορτής των Θεοφανείων, που κατακλείει τον κύκλο των Εορτών της Ενανθρωπίσεως του Κυρίου, τόσο για την Εκκλησία, όσο και τη ζωή του κάθε πιστού και τόνισε ότι ο καθένας μας πρέπει να είναι ευγνώμων προς τον Θεό για τις ευεργεσίες του προς αυτόν.

Ομίλησε, επίσης, για τη σημασία και τη σωστή εκμετάλλευση του χρόνου, επικαλούμενος γνώμες του θυμόσοφου λαού, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού και Αναπληρωτή Αρχιερατικό Επίτροπο Μήλου, Αρχιμ. Νεκτάριο Σώρρο, για την προετοιμασία της Εκδηλώσεως και την εν γένει διακονία του, και ευχήθηκε σε όλους για το νέο έτος.

Προ του πέρατος της Ακολουθίας, τους Ύμνους της οποίας απέδωσε η Βυζαντινή Χορωδία «Αντιφωνικό Μέλος», υπό τη διεύθυνση του κ. Γ. Καμαριάρη, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευλόγησε την πίτα του Αγίου Βασιλείου, την οποία διένειμε με δώρα στους πιστούς και παιχνίδια στα παιδιά.

Τέλος, ο Εφημέριος του Ναού, Αρχιμ. Νεκτάριος Σώρρος, προσέφερε στον Διευθυντή της Εταιρείας της Εταιρείας «IMERIS» Μήλου κ. Σανούδο, εικόνα του Αγίου Νικολάου, ευχαριστώντας τον για τις πολλές ευεργεσίες της Εταιρείας προς τον Ιερό Ναό και την Ιερά Μητρόπολη.

Την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου, το πρωί, θα ιερουργήσει στον ιερό Ναό Οδηγητρίας και θα τελέσει το ετήσιο Μνημόσυνο της αοιδίμου Μοναχής Μεθοδίας Βεντούρη, η οποία κατήγετο από την Κίμωλο και ασκήτευσε στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ναούσης.

 

 

Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων