15/03/2024 15/03/2024 Οι πιστοί της Άνω Μεράς Μυκόνου στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, έψαλαν την ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, και είχαν την ευκαιρια να προετοιμαστούν πνευματικά στο δρόμο τους προς την Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Οδηγός τους σε αυτή την πνευματική πορεία ήταν ο Πρωτοπρ. Σπυρίδων Βασιλάκος, ο οποίος, αποδεχθείς σχετική πρόσκληση του Ηγουμένου της...
15 Μαρτίου, 2024 - 20:25
Τελευταία ενημέρωση: 15/03/2024 - 19:10

Πορεία προς τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή στην Άνω Μερά Μυκόνου

Διαδώστε:
Πορεία προς τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή στην Άνω Μερά Μυκόνου

Οι πιστοί της Άνω Μεράς Μυκόνου στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, έψαλαν την ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, και είχαν την ευκαιρια να προετοιμαστούν πνευματικά στο δρόμο τους προς την Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Οδηγός τους σε αυτή την πνευματική πορεία ήταν ο Πρωτοπρ. Σπυρίδων Βασιλάκος, ο οποίος, αποδεχθείς σχετική πρόσκληση του Ηγουμένου της Μονής, Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου, μίλησε, κατά τρόπο γλαφυρό και ταυτόχρονα πνευματικό, για τις τρεις Κυριακές του Τριωδίου και το ρόλο τους στην πνευματική προετοιμασία των πιστών στην πορεία τους προς την Αγία Τεσσαρακοστή, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τη μεγάλη αρετή της ταπείνωσης, που αποτελεί προϋπόθεση για την βιωματική προσέγγιση της κατανυκτικής αυτής λειτουργικής περιόδου της Εκκλησίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων