27/07/2023 27/07/2023 Στον ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, πάλαι ποτέ Καθολικό διαλαμψάσης Ιεράς Μονής, στην περιοχή της Αληθινής, που ατενίζει την Ερμούπολη και τα κατέναντι αυτής νησιά Τήνο και Μύκονο τελέσθηκε ο εόρτιος Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, συμπαραστατουμένου από τον Αρχιερατικό Επίτροπο και Εφημερίους της Σύρου. Ο Μητροπολίτης Σύρου κάλεσε τους πιστούς...
27 Ιουλίου, 2023 - 8:25

Προσευχή του Σύρου Δωρόθεου για αυτούς που αγωνίζονται και θυσιάσθηκαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Προσευχή του Σύρου Δωρόθεου για αυτούς που αγωνίζονται και θυσιάσθηκαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς (ΦΩΤΟ)

Στον ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, πάλαι ποτέ Καθολικό διαλαμψάσης Ιεράς Μονής, στην περιοχή της Αληθινής, που ατενίζει την Ερμούπολη και τα κατέναντι αυτής νησιά Τήνο και Μύκονο τελέσθηκε ο εόρτιος Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, συμπαραστατουμένου από τον Αρχιερατικό Επίτροπο και Εφημερίους της Σύρου. Ο Μητροπολίτης Σύρου κάλεσε τους πιστούς και προσευχήθηκαν όλοι μαζί για τα αδικοχαμένα παλικάρια του Canadair αλλά και όσους αγωνίζονται για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. 

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, αφού ευχαρίστησε τους πιστούς, διότι, παρά τις επικρατούσες συνθήκες καύσωνα, δεν υπελείφθησαν να προσέλθουν και να συμπροσευχηθούν, κάλεσε τους πιστούς σε ένα νοερό ταξίδι προς τη Ρώμη της εποχής των διωγμών, όταν οι Χριστιανοί έβλεπαν τους αδελφούς τους να βασανίζονται και να σφαγιάζονται για την πίστη του Χριστού, μεταξύ των οποίων και το γλυκύ πρόσωπο της Αγίας Παρασκευής, η οποία διένειμε την πατρική της περιουσία στους πτωχούς και προσέφερε την καρδιά της και την ίδια τη ζωή της στο Χριστό.

Προσέθεσε δε ότι η σήμερα τιμώμενη Αγία Παρασκευή μας παραδειγματίζει και μας υποδειγματίζει ότι ο Χριστός είναι ο μόνος που δεν θα μας προδώσει ποτέ, αλλά πάντοτε θα είναι αρωγός και βοηθός μας στις δυσκολίες της ζωής.

Παρεκάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν για τις ψυχές των δύο ηρωικώς πεσόντων στις επαλξεις του καθήκοντος Πυροσβεστών, αλλά και για όλους, όσοι με αυτοθυσία αγωνίζονται κατά των καταστροφικών πυρκαϊών, που αφανίζουν τα έργα του Θεού και των ανθρώπων, το ζωικό και φυτικό περιβάλλον, οικίες και επιχειρήσεις!

Ευχαρίστησε, τέλος, και συνεχάρη τον παριστάμενο Μεγάθυμο Εθνικό Ευεργέτη, Προνοιάρχη του Ιερού Ναού κ Αθανάσιο Μαρτίνο για τις πολλαπλές ευεργεσίες του προς την Ιερά Μητρόπολη και ευχήθηκε σε όλους για ένα καλό και ασφαλές θέρος.

Σημειώνεται ότι το 1901 φιλοξενήθηκε στη Μονή ο Άγιος Νεκτάριος, Επίσκοπος Πενταπόλεως, φιλοξενηθείς υπό του τότε ιδιοκτήτου, αοιδίμου Μητροπολίτου Σύρου Μεθοδίου Παπαναστασοπούλου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων